Tényleg már a születésünk pillanatában eldől a sorsunk? – Félelmek és szorongások nyomában

Németvölgyi-Nagy Renáta, Vous.hu

A születési horoszkópot a születés pontos idejére és helyére állítjuk fel. Ha a születés pillanatában valamilyen komplikáció lépett fel – illetve minden olyan hatás, ami akkor ott jelen volt, rögzült –, bevésődik. A születés időpontjának általában az első lélegzetvételt vagy a köldökzsinór elvágásának időpillanatát tekintjük, ez az az időminőség, amibe születünk, meghatározván személyiségünket és sorsunkat.

Még akkor is, ha látszólag nem mi választjuk a születésünk időpontját, például programozott császár esetében, higgyük el, hogy mindenki abban az időpillanatban születik, amely számára a legtökéletesebb, hogy teljesíthesse karmikus feladatait. Az más kérdés, hogy „a van választásom, nincs választásom” dilemmái többször meg fognak jelenni az életében – de hát ezt a tapasztalást is mi választottuk.
Szokták kérdezni tőlem, hogy számít-e az, ha az illető későbbre volt kiírva, mint ahogy jött, mert eredetileg májusban kellett volna megszületnie, és akkor Bika lett volna, nem pedig Kos.
Asztrológiai szempontból nem számít, hiszen nem a tervezett időpontra állítjuk fel a képletet, hanem a valós időpontra és helyre. Másrészről pedig számít, hiszen ha pontos a képlet, a születési komplikációnak látszódnia kell – ezek a komplikációk pedig mindig hatással vannak a személyiségünkre, akár tudatában vagyunk, akár nem. Az út, amire születésünk pillanatában lépni akarunk, amit választottunk, komplikációk esetében máris egy akadállyal indul.
Ezek az akadályok félelmek formájában rögzülnek személyiségünkben, és amikor ismét egy új útra akarunk lépni, az első pillanatban belénk rögzült élmények visszaköszönhetnek, ha nem sikerült feldolgozni.


Ha kíváncsiak vagytok, mennyit számít, hogy császárral, természetes úton vagy komplikációval születtetek, ide kattintva mindent megtudhatJÁTok!


A VOUS.hu és a JOY.hu stratégiai együttműködést kötött, hogy a két olvasótábor még több izgalmas, érdekes témát olvashasson. Mostantól naponta találkozhattok a VOUS szerzőinek cikkeivel itt nálunk, és mi is vendégszerzősködni fogunk új barátnő-oldalunknál, a VOUS.hu-nál. További jó olvasgatást, VOUS- és JOY-lányok!

Olvasd el ezt is!
Ilyen esküvői ruha illik hozzád a horoszkópod alapján