Nyugodtan alhatunk sminkben? Meglepő állítás a szakértőktől!

Europress
Kata

A mesterek szerint még jótékony hatásai is lehetnek.

Az arcbőr alapos tisztítása nagyon fontos mindennapi rutin, hiszen a bőrnek "lélegeznie" kell és a melóval vagy éppen szórakozással töltött órák alatt lerakódó szennyeződéseket el is kell tüntetni. Ezért ha véletlenül sminkben alszunk el úgy érezhetjük, valami hatalmas főbenjáró bűnt követtünk el, pedig egyes esetekben a sminkmesterek még kifejezetten ajánlják is! Igen, jól olvastad.

Egyrészt manapság már a sminktermékek nagyrészt úgy lettek kialakítva, hogy nem irritálják a bőrt akkor sem, ha sokáig fent vannak arcunkon. Legyen szó szempillaspirálról vagy BB krémekről, egyikkel sem lehet baj. Sőt, ha tartós termékekről van szó, még el sem fognak igazán kenődni alvás közben. Persze az ágynemű bánhatja a felelőtlenséget, de a bőrben nem tesz kárt.

Másrészt pedig egy ideje van egy olyan trend, ami épp a másnaposnak tűnő, vagy éppen tényleg másnapos sminket részesíti előnyben (az italok nélkül persze). A Marc Jacobs, a Balenciaga vagy a Proenza Schouler bemutatóin már régóta találkozni ezzel, de amikor például Linda Evangelista a csúcson volt, előfordult, hogy a fotós tényleg arra kérte, aludjon sminkben és úgy jöjjön a fotózásra. Mert úgy természetesen "leharcolt" az a festék.

Sienna Miller sminkese például konkrétan azt ajánlja kuncsaftjának, hogy este mossa le az arcát, majd lefekvés előtt tegyen fel egy alap sminket BB krémmel. Így ha másnap felkel, ott lesz a tökéletesen természetes arctónus, meg a párna által kreált füstös szem.

Most akkor mossuk vagy ne mossuk le mindenképpen? Hát, ezt aztán ezek után nehéz követni...

Kipróbálnád, hogy az új divat kedvéért sminkben aludj el?