Beszóltak a szivárványszínű hajára, zseniálisan vágott vissza a kórházi nővér

Joy.hu

Bizony-bizony: nem csak a body shaming, azaz a testszégyenítés nagy probléma manapság... Ezt az amerikai nővért a hajszíne miatt akarták lejáratni, de szerencsére nem hagyta magát!

Mary Walls Penney, aki kórházi nővérként dolgozik, nemrégiben egy olyan fantasztikus posztot osztott meg, ami nem véletlenül járta be azóta az egész internetet. A demenciára és Alzheimer-kórra szakosodott kórházi dolgozót ugyanis nemrég megpróbálta kínos helyzetbe hozni egy "kedves" pénztárosnő a helyi áruházban - méghozzá azért, mert nem tetszett neki Mary szivárványszínű haja! Felháborodva meg is kérdezte: engedik így dolgozni őt a kórházban?! Mit szólnak ehhez a páciensei?

A "hair shaming"-ként emlegetett eset után Mary úgy döntött, leírja az őszinte véleményét. És milyen jól tette! Azóta ezrek osztották meg a talpraesett nővér sorait, amelyek így szóltak:

Nem emlékszem olyan esetre, amikor a hajszínem megakadályozott volna abban, hogy megmentsem egy páciensem életét, vagy ellássam őt a legjobb tudásom szerint. A tetoválásaim sosem riasztották vissza őket attól, hogy fogják a kezem, amikor sírva és félve feküdtek az ágyon, mert úgy érezték, hogy az Alzheimer ellopta az életüket. A sok-sok fülbevalóm és fülpiercingem sosem gátolt meg abban, hogy meghallgassam az utolsó kívánságaikat, vagy a beszámolóikat a szebb napjaikról, amikre most szívesen gondolnak vissza. És a nyelvpiercingem sem akadályozott abban, hogy bátorító szavakat mondjak azoknak, akik épp akkor tudták meg a szörnyű diagnózist, vagy akiknek egy-két jó szóra volt szükségük a gyászukban.

-
Olvasd el ezt is!
Ilyen frappánsan vágott vissza Kesha a testét kritizálóknak

Mary ezután számtalan támogató, kedves kommentett kapott és szerencsére sokan egyetértettek abban: nem szabad ilyen könnyen ítélkezni mások felett csupán a külsejek alapján, és hogy a negatív sztereotípiákat le kell dönteni.


Mi csak annyit tennénk hozzá: Mary, mi veled vagyunk és imádjuk a gondolataidat (és persze a hajszínedet is)!

Olvasd el ezt is!
Wentworth Miller a testszégyenítőkhöz címzett megindító üzenetet tett közzé