Furcsa és meglepő sminktrendek a világ különböző tájairól

Léderer Fruzsina

Ha a nyár folyamán sikerül eljutnod külföldre, érdemes megfigyelned, milyen makeupot viselnek a nők különböző országokban.

A legtöbb nő szereti követni az aktuális trendeket, divatmagazinokból tájékozódnak, mi áll jól nekik, de van néhány olyan bevett sminkelési szokás, amelyek kifejezetten egyes országokban jellemzőek.

Bemutatunk néhányat!

A britek brutál szemöldöke

Évek óta hódít Nagy-Britanniában a Cara Delevingne szemöldök. Dús, sötét, szinte férfias, mégis nagyon rendezett. Ha épp nem rendelkezik ilyennel az ember lánya, akkor géllel vagy tussal erősítik a hozott anyagot. Az ívekkel sem finomkodnak, minél magasabbra szalad a görbület, annál jobb - szerintük.

Cara Delevingne és a híres szemöldöke
Olvasd el ezt is!
Alapozóbakik, amiket nagyon ciki elkövetni

A japán pirosítás

Japánban sokáig a gésás szépség hódított, a fehérre púderezett arccal és piros szájjal, de mostanra inkább az arc almácskáit hangsúlyozzák, nem is akárhogy. Az arccsont fölé kör formájában viszik fel a pirosítót, lehetőleg rózsaszín vagy halvány piros árnyalatban. Lényeg, hogy az arc minél babásabb legyen.

A brazilok szemhéjtus használata

A brazil nőknél nagyon fontos, hogy hangsúlyos legyen a szemük. Ennek érdekében alsó szempilláik tövét és a vízvonalat erős, fekete tussal húzzák ki, majd az alsó és felső szempillákat is több réteg spirállal teszik feltűnővé. Ezt inkább ne próbáld ki, ugyanis a tussal kihúzott vízvonal nagyon kevés szemformához áll jól, ráadásul túl feltűnő is.

A mindennapi színes tus Indiában

Európában leginkább csak fesztiválokon találkozhatunk a színes szemhéjtusokkal, de Indiában teljesen hétköznapi dolog a szemhéjon és a szem alatt is kék, zöld, sárga és rózsaszín szemhéjtust használni. Wow!

A francia "kontúrtechnika"

A francia nők egyszerűen kihagyják a kontúrozásból a sötét színt, és csak highlighterrel dolgoznak. Az arcéleket, kiemelendő pontokat fényes highlighter porral hangsúlyozzák, majd szépen eldolgozzák. Szerintük felesleges is a sötétítés.


Te kipróbálod valamelyiket?