4 dolog, amit megtehetsz, hogy megelőzd a ráncok megjelenését, elmélyülését

Léderer Fruzsina

A ráncok sajnos nem olyan velejárói az életnek, amikkel ráérsz majd akkor foglalkozni, ha megjelentek. Meg kell előzni őket!

A tökéletes arcbőrök, sminkek és szempillák korában muszáj lépést tartani a legfrissebb arcápolási rituálékkal és termékekkel, hogy örökre fiatalos és szép maradhass. Bár Hollywoodban sokan injekciókkal oldják meg, hogy ne fogjon rajtuk az idő vasfoga, maradj inkább a természetes megoldásoknál, hiszen akkor marad a bőröd egészséges is.

Kezdj el megfelelő krémeket használni!

Sosem lehet elég korán elkezdeni hidratálókat és szemkörnyékápolókat vásárolni. Már 20-as éveidben szükséged van a bőröd megfelelő hidratálására. Válassz bőrtípusodnak megfelelő nappali arckrémet és éjszakai bőrtápláló krémet, amivel naponta ápolod az arcodat. A 30-as éveidtől kezdve az éjszakai krémet szérumokra is cserélheted, ezek még jobban segítik a ráncok megelőzését. A 40-es éveidtől kezdve külön a szemkörnyékedre is használj speciálisan erre a kritikus területre kifejlesztett készítményeket!

Fogyassz kollagén tartalmú ételeket!

Az idő előrehaladtával a bőröd veszít kollagéntartalmából. Nem csak kívülről, de belülről is feltöltheted a kollagén raktáradat. A C-vitamin segít abban, hogy a kollagéntermelődés a lehető legjobb legyen, így nélkülözhetetlen a fogyasztása. A szárnyasokban és halakban található a legtöbb kollagén, de a zselatin és a gomba is jó hatással van a bőrödre. A gyógyszertárakban kaphatóak kollagénes étrendkiegészítők, próbáld ki ezeket, ha nem vagy nagy húsevő.

Ha kíváncsi vagy még két szuper tippre,

Olvasd el ezt is!
5 dolog, ami rettentően gyorsan öregíti a bőrt


Ugye, mostantól te is odafigyelsz ezekre?