Hogy legyen kevésbé fájdalmas a gyantázás?

Léderer Fruzsina

Nagyjából a fogorvos szintjén van minden nőnél a gyantázás a “Nem akarok odamenni” listán. Ha te is így vagy vele, érdemes tovább olvasnod, hiszen eláruljuk, hogyan lehet kevésbé fájdalmas a procedúra.

Ha te is egy fél órás traumaként éled meg a szőrtelenítés egyik leghatékonyabb, de egyben legfájdalmasabb módját, íme, néhány tipp, hogy elviselhetőbb legyen.

Radírozz és hidratálj!

Az egész testedet dörzsöld át bőrradírral, ez az elhalt réteget teljesen eltávolítja. Nem csak a szőrbenövést előzi meg, de kevésbé fájdalmassá teszi a gyantázást is.

Ha naponta hidratáló testápolót kensz a testedre, és nincs kiszáradva a bőröd, könnyebb lesz a művelet.

Az idő megkönnyíti a gyantázást

Minél gyakrabban látogatod meg a kozmetikust, annál kevésbé fog fájni, ugyanis minél rövidebb a szőr, annál könnyebben jön ki. Kérj előre időpontot minden negyedik hétre, ne hagyd hosszabbra nőni!

Olvasd el ezt is!
Szőrén, szálán - Lehull a lepel a szőrtelenítés mítoszairól

Ha semmi sem segít

Ha végképp nem tudod elviselni a fájdalmat, a gyógyszertárakban beszerezhetsz helyi érzéstelenítő krémeket, amelyekkel ha gyantázás előtt bekened a felületet, elzsibbad a bőröd, és semmi fájdalmat nem érzel.

Forró vagy hideg gyanta?

A bőrön megmerevedő forró gyanta kevésbé fáj, mint a hideg, de a hideg tovább garantálja a simaság érzését. Ha a fájdalmat akarod elkerülni, válaszd inkább a forrót.


Így már sokkal elviselhetőbb lesz!