Véres harc a tyúkólban, avagy miért csinálják ki egymást a nők?

Barok Eszter, Vous

Mocskos szexista sztereotípia-e, hogy a nők megeszik egymást reggelire, vagy evolúciós tény a nőstények közötti versengés? Esetleg nem a biológia, hanem inkább a szocializáció határozza meg, hogyan viselkednek egymással a nők a férfiszemektől távol?

Először is: a nők tényleg fújnak egymásra?


Képzeljétek el, hogy egy hatalmas előadóterem végében ültök a legjobb barátnőtökkel, amikor egy néhány centis miniszoknyába öltözött, haspólós, szoláriumszőke lány megjelenik, és éneklő hangon megkérdezi, hol találja a professzort, mert fontos beszélnivalója van vele. Mi történik, miután továbbhalad? Van rá egy üveg borom, hogy összenéztek a barátnőtökkel, és megjelenik arcotokon a jól ismert fintor: ez meg mégis mit akar itt ebben a szerelésben?
És ez persze nem minden. Ha voltatok már jelen zárt női térben – legyen az egy fórum, egy levelezőlista, egy Facebook-csoport –, jó eséllyel találkoztatok azzal a jelenséggel, amikor nők módszeresen kicsinálják egymást, látszólag jelentéktelen ügyek mentén, még ha a közösség célja egyébként közös is. Mindenkinek volt már legalább egy osztálytársa, kolléganője, aki minden kávé- vagy cigiszünetben egyetlen dologról tudott beszélni csupán: a csajról, aki épp a legjobban idegesíti. Ez aztán persze nem feltétlenül akadályozta meg őt abban, hogy két órával később az illetővel a legnagyobb egyetértésben fecsegjen a balkonon: a második nőről, aki a leginkább kiakasztja mindkettejüket.

A cikk itt még nem ért véget! Ha kíváncsiak vagytok a folytatásra, kattintsatok!


A VOUS.hu és a JOY.hu stratégiai együttműködést kötött, hogy a két olvasótábor még több izgalmas, érdekes témát olvashasson. Mostantól naponta találkozhattok a VOUS szerzőinek cikkeivel itt nálunk, és mi is vendégszerzősködni fogunk új barátnő-oldalunknál, a VOUS.hu-nál. További jó olvasgatást, VOUS- és JOY-lányok!