Tuti masszázstechnika, amivel azonnal eltüntetheted a szem alatti karikákat

Europress
Alberti Petra Bianka

Persze alapozóval is el lehet fedni a sötét karikákat, ám még annál is jobb, ha nem csak elrejted, de enyhíted, vagy akár meg is szünteted a problémát! Íme a trükk!

A szem alatti sötét karikák a szerencsésebbeknél csupán az egyszeri kialvatlanságtól alakulnak ki, és könnyen meg lehet tőlük szabadulni, ám sokaknak hajlamuk van rá, mert vékonyabb a szem alatti bőrük, és sötétebbek az ott található erek.

A szem alatti karikák megjelenésének 5 legfőbb oka:

  • genetikai hajlam
  • allergia
  • öregedés
  • hiperpigmentáció
  • életmódbeli tényezők (pl. kialvatlanság)

Típustól függően eltérő lehet az eredmény, de mindenképpen hatásos elvégezni ezt a 4 lépéses masszázst, ami felpezsdíti a keringést a szem alatti területen, illetve az esetlegesen felgyülemlett toxinok kiáramlását is segíti, így frissebb és üdébb lesz a szemkörnyéked.

1. Válassz gazdag, sűrű állagú szemkörnyékápoló krémet. A Helia-D Age Control Bőrfiatalító szemránckrém például remek ehhez az eljáráshoz.Tégy 1-1 borsónyi krémet az ujjaidra.

2. A gyűrűs ujjaiddal paskoló mozdulatokkal vidd fel a krémet a belső szemzugtól a külső felé haladva. Ismételd meg háromszor, alkalmazz óvatos, enyhén nyomó mozdulatokat.

3. Ugyanezt a metódust ismételd meg a szemöldökcsontod alatti bőrrészen, szintén belülről kifelé haladva.

4. Szintén a gyűrüs ujjakat használva csúsztasd végig kicsit erőteljesebben nyomva az ujjad a krém sikamlósságát kihasználva, egészen közel a szem alatt. Ismételd meg háromszor oda-vissza, lassan haladva.

Ettől a mozdulatsortól beindul a keringés, és sokkal üdébb lesz a szem alatti területed. Ha a krém megfelelően beszívódott, jöhet a szokásos sminkrutinod.

Kipróbálod ezt a technikát?

Olvasd el ezt is!
A francia nők nem félnek a sötét karikáktól