A francia nők nem félnek a sötét karikáktól

Europress
Kata

Próbáld ki, milyen elhagyni olykor a korrektort!

Olyan időket élünk, amikor a sminkmesterek, vloggerek és beauty bloggerek mind arra tanítanak minket, hogyan érjük el azt, hogy bőrünk makulátlan legyen. Vesszenek a fekete karikák - mondja mindenki, ám a franciák szerint nem érdemes ennyire küzdeni ellenük. Egy olyan új trend van kibontakozóban Franciaországban, mely arra bátorít, hogy érdemes olykor elhagyni a tökéletes fedést (és álcát) biztosító korrektorokat és teret hagyni arcunk természetes színeinek a szemek alatt is.

Persze ez nem azt jelenti, hogy ne is ápoljuk a szemek környékét, az nagyon is fontos! Finom kókuszolajat és kifejezetten erre a területre készült hidratáló termékeket javasolnak a szakemberek. Ezektől ugyanis üde és lágy lesz a szemek alatti terület - viszont a sötétebb árnyalata megmarad. Ez pedig a francia nők szerint azért szexi és egyedi, mert életet visz a tekintetbe. Igen, jól olvastad, nem kell félni attól, hogy majd fáradnak tűnsz tőle, a karikák ugyanis drámaiságot, érzelmeket adnak az arcodnak. Sőt, Clémence Poésy szerint még egyenesen romantikusak is. A modell édesanyjától látta mindig azt, hogy nem használt ide korrektort és gyönyörűnek találta tőle.

A francia sminkesek körében a fentebb említett kókuszolaj megy most nagyon, amiből egy-két cseppet javasolnak a szemek alá, valamint ha valaki nagyon tartana a sötét színtől, világosíthatja a területet egy kis highliter korrektorral. Ezek a termékek nem fednek durván, inkább finomítják az árnyalatokat. Érdemes dúsító szempillaspirált is használni a 'természetesen füstös' szemek mellé, akkor lesz igazán lehengerlő a megjelenésed!

Te kipróblnád, hogy nem viselsz korrektort a szemeid alatt?