A rossz kapcsolat az életed többi területére is kihat

Europress
Joy.hu

Attól, mert végre megállapodnál, még nem szabad, hogy egy olyan kapcsolatban ragadj, aminek nincs jövője. Hiába tűnik az elején valóságosnak a romantikus álom, később bizony a negatívumok is megmutatkoznak - ilyenkor pedig lépned kell.

Olvasd el ezt is!
4 csapda, amit a boldog párok elkerülnek

Egy új kutatásból az is kiderül, miért jobb korábban elhagynod a süllyedő hajót. Amerikai szakértők szerint a rossz kapcsolat depressziót okozhat, de egyes esetekben alkoholproblémákhoz is vezethet. A kutatók a résztvevők kapcsolatának változásait és a fizikai, mentális egészségüket vizsgálták. Kérdéseket tettek fel nekik az elégedettségükkel, elköteleződésükkel és vonzalmukkal kapcsolatban. Arra is kíváncsiak voltak, hogy viselkednek a párok tagja külön-külön bizonyos helyzetekben (például mennyire antiszociálisak).

Arra jöttek rá, hogy minél jobb volt a résztvevők kapcsolata, annál egészségesebbek voltak fizikailag és mentálisan is. És minél több komoly kapcsolatuk volt korábban, annál hamarabb szakítottak az új párjukkal, ha nem érezték mellete jól magukat.

Ha te is hasonló helyzetbe kerültél, vagy nem vagy biztos a kapcsolatod jövőjét illetően, a felfedezés egy nagy lökést adhat ahhoz, hogy végre lépj.

Olvasd el ezt is!
Párok tízpróbája: 10 dolog, amit ha túlél a kapcsolatotok, akkor már sínen vagytok