Így óvd a kutyád a nagy hőségben! – 8 tipp

K. V. / Éva magazin

Könnyen lehet, hogy nem csak te, hanem négylábú barátod is legszívesebben egész nap a vízparton ücsörögne, ha tehetné. De mivel nem teheti, így a te dolgod, hogy segíts neki túlélni a nagy hőséget!

Bizony a kutyusok sem élvezik a rekkenő hőséget, amit a nyár tartogat számunkra. Mivel ők nem tudják csak úgy ledobni magukról a bundát, mint mi a hosszú kabátot, ezért sokkal fokozottabban kell ügyelnünk a hűtésükre, hogy elejét vegyük az őket fenyegető hőgutának. Egy kis odafigyeléssel azonban sokkal elviselhetőbbé és élvezetesebbé tehetjük nekik azt a néhány hetet, amíg az egekben van a hőmérő higanyszála. Íme néhány praktika, amivel megelőzhetjük náluk a hőgutát és komfortosabb nyarat biztosíthatunk számukra.

1. Friss, tiszta víz

Ezt ugye mondanunk sem kell, milyen fontos? Senki nem szeret langyos vizet kortyolgatni, úgyhogy amikor csak teheted töltsd újra a kutyusod tányérját is, hogy könnyen felfrissíthesse magát! Figyeld, hogy lehetőleg ne lötyögjön ki, vagy párologjon el a víz a tálkából, ilyenkor inkább válassz nagyobb edényt és ellenőrizd gyakrabban a tartalmát!

2. Szabadon mászkálás

Ha napközben egyedül van otthon a kutyusod, fontos, hogy ne kösd meg, hiszen szüksége lesz rá, hogy a lakás vagy a kert különböző részeibe vándoroljon a napsütésnek megfelelően. Ha teheted, még az indulásod előtt hűtsd kellemes hőmérsékletűre a lakást ahol hagyod, így nem kell aggódnod, hogy túlmelegszik a négylábúd.


És hogy mi mindent tehetsz még azért, hogy a kutyádnak ne legyen olyan melege? Olvasd el a cikk folytatását az evamagazin.hu oldalon!