Öntsünk tiszta micellás vizet a pohárba! Mi is ez pontosan?

Europress
Birta Brigi

Mostanában nagyon népszerűek a micellás termékek, sokan mégsem tudják, hogy miről van szó pontosan. Van, aki úgy használja, mint egy tonikot, más pedig a szó jelentését sem tudja. Ha neked sem teljesen tiszta a dolog, most segítünk rendet rakni!

De egyáltalán mi az a micella?


Egy egy gömb alakú molekulahalmaz, ami a bőrfelszínre kerülve kinyílik, és magába szippantja a szennyeződéseket, és ott is tartja. Különösen hatásos a zsíros szennyeződésekkel szemben. Ezért használják a tisztító termékekben.

Ha micellás arclemosó terméket használsz, egy lépésben megoldhatod az esti arctisztító rituálédat. Nincs szükséges különböző habokra, tejekre, vízre, nem kell külön tonik sem. Egyszerre tünteted el a szennyeződéseket, és távolítod el a sminket. Ami pedig a legjobb, hogy szépen meg is nyugtatja a bőrfelszínt, egy kis hidratálást is nyújt. Sok tisztító termék kiszárítja a bőrt, de a micellás vizek esetében ezzel nem kell számolnod. Csak egy vattakorong kell, amit átitatsz vele, áttörlöd vele alaposan az arcod, és violá: kész a makulátlan, ragyogó bőrfelszín!

Ami a micellás vizekről elmondható, hogy minden bőrtípusra ajánlottak, de száraz és érzékeny bőrűeknek maga a megváltás. Ma már szinte minden kozmetikai márka piacra dobta a saját micellás vizét, és alig akad olyan sminkes, akinek a tatyójában ne találnád meg. Hihetetlenül népszerű, és mindenki azt hiszi, hogy egy új találmány, de valójában már 100 évvel ezelőtt is létezett, a Bristol Egyetemen fejlesztették ki 1913-ban. Persze, mostani, végleges formája sok kutatómunka eredménye.

Te próbáltad már?