Ha kitépem az ősz hajszálat, több nő a helyére? 4 hajmítosz, amiről most lerántjuk a leplet!

Europress
Alberti Petra Bianka

Sok olyan hiedelem él a hajunkkal kapcsolatban, aminek a fele sem igaz, de vannak olyanok is, amiknek tényleg van alapjuk, szóval most eláruljuk, mi is az igazság.

1. Ha rendszeresen vágatom a hajam, gyorsabban fog nőni.

Igaz és hamis. A hajszálak végén lévő vágás nem serkenti a hajhagymádat, hogy intenzívebben nőjön a hajad. Pusztán annyiról van szó, hogy ha ápolt a hajvéged, kevésbé törik el, és így nem „tűnik el” olyan könnyen az az 1-1 centi, amit havonta növekszik a hajad.

2. Ha gyakrabban fésülöm a hajam, több is hullik ki.

Hamis. Épp ellenkezőleg! A gyakori fésülés stimulálja a hajhagymákat, ezáltal serkenti a hajnövekedést. Persze fontos, hogy olyan hajkefét használj, aminek nem durvák a fogai, és nem húzza ki az összegubancolt hajad.

3. A hajgumi károsítja a hajat.

Igaz. Ha túl szoros a copfod, túlságosan húzza a hajszálakat, és sérülhet a hajhagyma, hajvesztéshez vezethet. Semmiképp ne aludj hajgumival, ha lehet, kis ideig viseld csak összegumizva a hajad, vagy használj inkább szilikon spirál hajgumit, az kevésbé töri meg a hajtincseket.

4. Ha kitépek egy ősz hajszálat, több nő a helyére.

Hamis. Sokakban él ez a tévhit, pedig nincs rá bizonyíték, és nem is logikus. Ha kitéped a hajszálat, annak a helyére épp hogy nem biztos, hogy növekszik új, mivel így is egy „elfáradt” hajhagymáról beszélünk. Viszont ha nagyon belelendülsz az ősz szálak tépkedésébe, könnyen foltokban hiányos lehet a frizurád, így inkább a festést javasoljuk, ha zavar.

A korai őszülés 4 lehetséges oka