Miért vágynak a férfiak szexre minden reggel?

Europress
Joy.hu

Hajnali négy van és arra kelsz, hogy valami beleáll a hátadba. A reggeli sátorral minden férfi találkozik - így a barátnőik is.

Olvasd el ezt is!
4 faktor, ami megmondja, hogy elfogsz-e válni

Bár leggyakrabban korán reggel szembesülsz vele, valójában a pasidnak éjszaka 3-5-ször is lehet erekciója. Tiniknél és fiatal férfiaknál gyakrabban tapasztalható a jelenség, hiszen ekkor van a legtöbb hormon a szervezetükben. Később viszont az öregedés hatására csökken a tesztoszteron szintjük, ezért kevesebbszer jelentkezhet a reggeli erekció.

De pontosan mi is okozza a merevedést? Nyugi, biztos nem az erotikus álmaik. Azt korábban már említettük, hogy a tesztoszteronnak is köze van hozzá, ugyanakkor a péniszhez jutó friss, oxigénben gazdag vérnek is szerepe van a reggeli erekció kialakulásában.

Napközben pedig azért nem fordul elő ilyen spontán módon, mert a férfiak agya olyan hormonokat bocsát ki, melyek meggátolják a merevedés kialakulását.

Ha viszont a párod azt tapasztalja, hogy ritkul a reggeli erekciók száma, érdemes orvoshoz fordulnia, mivel komolyabb probléma is állhat a háttérben.

Olvasd el ezt is!
Mi történik a testeddel, ha szex nélkül élsz?