4 faktor, ami megmondja, hogy el fogsz-e válni

Europress
Birta Brigi

Amikor valaki összeköti az életét a szerelmével, természetesen meg sem fordul a fejében, hogy majd talán el is válik tőle. Viszont válással foglalkozó ügyvédek összeszedték azokat a szempontokat, amikből már az elején meg lehet jósolni, hogy milyen kimenetele lesz a dolognak, szóval érdemes átolvasni:

Olvasd el ezt is!
Wow! Így hat az exeid száma a házasságodra

Mennyibe került a gyűrű?

Egy amerikai tanulmányban azt állítják, hogy azok, akik 20 000 dolcsinál többet költöttek a gyűrűre, nagyobb számban váltak el, mint azok, akik 10 000 dollár alatt. Bár a számok és arányok mások, a lényege nem csak az amerikaiakra igaz. Szakértők szerint ugyanis, akit ennyire érdekel a gyűrű, a ruha, és az esküvő ahelyett, hogy a boldog párkapcsolatra és házasságra koncentrálna, nyilvánvalóan hamarabb válik el.

Mióta vagytok együtt?

A 7 éves mérföldkő nem legenda, rengeteg válást kezdeményeznek e körül, hiszen ha nincs meg a biztos alap, tönkremegy a dolog. Ez az a pont, amikor már nem olyan friss, nem olyan izgalmas, és a szerelem is alábbhagy. Szóval jobb, ha nem 1 év együttjárás után ugrotok bele a házasságba, hanem pár évet már éltetek együtt, hogy biztosabbak legyetek egymásban.

A korkülönbség

A statisztika szerint azok a házasságok nem tartósak, ahol a nő az idősebb. Például az egyikben azt állítják, hogy 53%-kal nagyobb eséllyel mennek szét azok, akiknél 3 vagy több évvel idősebb a feleség. Ezenkívül a tíz évnél nagyobb korkülönbség minden irányba megnehezíti a dolgokat.

A fizetésetek

A pénz az egyik fő konfliktusforrás a párkapcsolatokban, és ez több szempontból is megnehezíti a házasságokat. Az alacsonyabb jövedelmű párok például nagyobb arányban válnak el, de a túl nagy különbség is gyakori válóok.

Olvasd el ezt is!
8 dolog, amit minden nőnek meg kell tapasztalnia még a házasság előtt