Fonott talpú és kényelmes: a nyár nagy kedvence az espadrilles!

Ujvári Viki

Léteznek ám nyári cipő-klasszikusok is, amik minden évben feltűnnek a boltok polcain, mi pedig egész egyszerűen nem tudjuk megunni őket. De miért is tennénk? Most is egy ilyet mutatunk neked!

Az espadrilles őseit több, mint négyezer évvel ezelőtt még szerzetesek és katonák viselték, ma pedig már az egyik legkedveltebb nyári lábbeli címével büszkélkedhet.

Ez a Pireneusokból származó, jutaháncsból készült, fonott talpú cipellő annyira sokszínű és kényelmes, hogy nem is csodálkozunk azon, hogy az utcai viselet egyik kedvenc alapkelléke lett.

A folklór darabok nagy áttörését Yves Saint Laurent-nek köszönhetjük, aki 1976-ban egy egész couture kollekciót rakott össze orosz nemzeti viseletekből inspirálódva. Így talán az sem meglepő, hogy az espadrilles sikere is valahol tőle indult. Az imádott francia divattervező 1970-ben mutatta be a lábbeli magassarkú nőies változatát, amit szalaggal és masnival tett még kecsesebbé. Tény és való, hogy 1948-ban a Key Largo című filmben Lauren Bacall lábán már sokaknak feltűnhetett egy ilyen fonott talpú kényelmesség, de mégiscsak Yves emelte ezt az egyszerű lábbelit nőies, és sikkesebb magasságokba.

Humphrey Bogart és Lauren Bacall - Key Largo (1948)

A cipő felső része anyagválasztás szempontjából elég mobilnak mondható: készülhet vászonból, vagy éppen bőrből is, a végeredmény mindig divatház- és trendfüggő.

Szerintünk a légáteresztő anyagok ideálisabbak a nagy nyári melegben, bár tudjuk jól, hogy a divat szerelmeseit sokszor nem a praktikum és a józan ész vezérli.

Most már azt gondoljuk, hogy minden fontosabb információt megtudtál erről az imádott darabról, így nem maradt más hátra, mint inspirálódni...

Nézd meg a galériánkat - 10 kép
Fonott talpú és kényelmes: Ez nem más mint az espadrilles!

A DEICHMANN kínálatában sok szép espadrilles-t találsz, nézz körül!