Overall mánia - Így hordd a nyár egyik kedvenc darabját!

Lakatos Márk

Az első lépés, hogy megtaláld az igazán hozzád illőt. Tudom, ez a legnehezebb, de most annyi boltban találtok szuper farmer anyagú, vagy épp lenge, színes és monokróm darabokat, hogy remélem, gyorsan le tudtok csapni egy tuti darabra. De mielőtt megvennétek, adok néhány stílustippet! ;)

Ha overallra gondolunk, legtöbbünknek a klasszikus farmer overallok jutnak eszébe, amik már a 90-es években is hódítottak. Vajon joggal tértek vissza? Kétségkívül! Fiatalosak, könnyű viselni őket, és ahogy látjátok, tornacipővel épp úgy jól mutat, ahogy egy szexi magassarkúval. Imádom a franciás szalmakalapot is hozzá, de a hanyagul lógva hagyott pánt is jól mutat. Próbáljátok ki felhajtott szárral is!

Tuti tipp: Ha szélesebb a csípőtök, a határozottabb, nem ejtett derekú fazonok valószínűleg jobban fognak állni, mint az utolsó képen, és nyugodtan helyezzetek felülre is hangsúlyt egy világos vagy élénk mintás felsővel! ;)

Akik úgy érzik, testüknek börtönt jelent a nyári melegben a farmer, azok nyugodtan keressék a lengébb anyagokat. Még mindig imádom a levélmintákat, de szinte bármilyen virágmintával, állatmintával is próbálkozhattok. Körte lányoknak nagyon jól állnak azok az overallok, amelyeknek lebegő felsőrésze van, és így mellben kicsit erősít.

Tuti tipp: Teltebb lányoknak jó hír, hogy egy aprómintás overall éppúgy jól áll nekik, mint a karcsúbb hölgyeknek. Ha szeretnétek hangsúlyozni a derekat, olyan dzsekit, blézert válasszatok, ami épp a derekatok legvékonyabb részéig ér, ha pedig épp hasban vagytok erősebbek, egy kicsit hosszabb, fenék alá verziót dobjatok rá.

Akik maradnának a sortoknál, azoknak jó hírem van: ahogy a hosszabb szárú fazonoknál, úgy a rövideknél is van miből válogatni. Itt is ledobhatjátok az egyik kantárt, kiszaggathatjátok a szárat vagy feldobhatjátok most divatos képregény ihletésű kitűzőkkel, felvarrókkal.

Tuti tipp: Ha erősebb a combod, kerüld a testhezálló szárat, sokkal karcsúbbnak fog tűnni a lábad egy kicsit bővebb szárú fazonban, és ezt még megtoldhatod egy csinos szandállal! ;)

Minták, színek, és hosszú virgácsok mindenütt!!!! ;) Az előző tanácsaim itt is érvényesek, de kiegészítem azzal, hogy ne felejtsétek el kiemelni a karcsú derekakat egy csinos övvel. Igen, itt is megállják a helyüket az edzőcipők, papucscipők és lapostalpú társaik, de persze egy magassarkú szandál is kell a repertoárba!

Tuti tipp: Ilyen darabokat épp nemrég találtam a Háda üzletekben, mikor egy közelgő fellépéshez kerestem színpadi ruhákat, úgyhogy érdemes bekukkantani, ha pénztárcabarát árakra vágytok! ;)

És végezetül, de nem utolsó sorban jöjjenek az egyszínű, sikkes, hosszú szárú darabok. Sokan azt gondolják, alacsonyabb lányok nem viselhetik ezeket, pedig de! Azt javaslom, a szűkülő szárat keressétek a nagyon bővek helyett, vagy ha mindenképp az utóbbihoz ragaszkodtok, rejtse el a szár a magas sarkú cipőt, ahogy a bronzszínű darabot viselő Anja Rubiknál.

Tuti tipp: Idén hódít a khaki szín, a piros és a farmerkék vagány, a fehér és a fekete pedig klasszikus, úgyhogy biztos vagyok benne, ezekkel a színekkel nem tévedhettek, és még egy-két év múlva is bátran hordhatjátok. És mi a legjobb? Az egyszínű darabok mindig nyújtanak!!

Márk napi tipp: Ha úgy érzitek, a nyaralás megszorongatta a pénztárcátokat, de mindenképp szeretnétek egy hasonló darabbal gazdagítani a gardróbotokat, mindenképp nézzetek be a Háda üzletekbe, ahol ráadásul nemsokára árucsere is lesz, aztán pedig nagy nyári leárazás, mert tapasztalatom szerint mindig szuper kis cuccokat lehet kifogni!! ;)