Az új Barbie szakít a cicababa-imiddzsel

Mattel
V. Zsófi

Játékfejlesztői karriert kapott!

Az elmúlt évek sorozatos mellékfogásai után végre jó nyomon jár a Mattel, kiadta például a változatos testalkatú Barbie-kat és végre arra is rájött, hogy a lányok nem csak szépek, de okosak is lehetnek, sőt akár egyszerre mindkettők!

forrás: Mattel

Az új babájuk a játékfejlesztő Barbie, aki laza, vagány ruhát visel, a kiegészítői pedig szemüveg, tablet, headset és egy laptop amire egy valós kódot nyomtattak (és egyik sem pink közülük!). Igazi belevaló, geeek csajnak tűnik!

forrás: Mattel
Olvasd el ezt is!
Ő az új Barbie pasija: ismerd meg "apatestű" Kent!

Az idén 57 (!!!) éves Barbie repertoárja egyébként minden évben több új karrierrel is bővül, de sokszor nagyon sztereotip vagy szexista körítéssel. 2014-ben például kiadtak egy könyvet a mérnök informatikus Barbie-ról, akinek a problémamegoldó képessége abból állt, hogy felhívta a fiúkat, hogy jöjjenek át segíteni.

A csomagolás hátulján azt írják: „A játékfejlesztés történetmesélésből, művészetből, programozásból és grafikai- és hangtervezésből áll. Mivel egy játék létrehozása sokrétű feladat, a csapatjáték nagyon fontos.” Ez egy szimpatikus és helytállónak tűnő leírás, ami még a magányos kocka sztereotípiáját sem erőlteti. Így tovább, Mattel!

A játékfejlesztő Barbie megrendelhető ITT.

Szerintünk nagyon fontos, hogy a kislányok számára világos legyen, hogy akár programozók vagy játékfejlesztők is lehetnek, és ebben sokat segíthetnek a Barbie babák.

forrás: Mattel

Neked hogy tetszik a játékfejlesztő Barbie?