6 hiba, amit észrevétlenül elkövetsz a konyhai eszközeiddel, és ezzel idő előtt tönkreteszed őket

Unsplash/Le Creuset
Bíborka

Egy kis odafigyelés, és kiküszöbölheted őket!

A konyhai eszközök cseréje nem olcsó mulatság, így nem árt tisztában lenni néhány alapvető dologgal, például, hogy hogyan tároljuk vagy milyen módon tisztítsuk őket. Egy kis extra odafigyeléssel ugyanis megspórolhatjuk magunknak az újabb kiadásokat, ráadásul meg is hosszabbíthatjuk az eszközeink élettartamát. Van néhány alapvető és amatőr hiba, amit sokan elkövetnek ezekkel a használati tárgyakkal, amit most összegyűjtöttünk, hogy veled ne fordulhasson elő többet.

Olvasd el ezt is!
8 hiba, amit sokan elkövetnek a konyhában - És ez rengeteg pénzbe kerül

1. A rozsdamentes acél eszközöket mosogatógépben tisztítod

Mielőtt bármilyen edényt mosogatógépben mosnál, a legjobb meggyőződni arról, hogy tényleg érdemes-e ilyen módon tisztítani őket. Lehet, hogy a használati utasítás eleve nem ajánlja, de az is simán előfordulhat, hogy amiről azt hinnéd, hogy mosogatógép-biztos, az valójában nem az. Általában a rozsdamentes acél tárgyakon szerepel, hogy simán moshatod őket így, valójában szakemberek nem javasolják. Nem minden edény bírja a túl magas hőmérsékletet és az agresszív mosást, így a legjobb kézzel, meleg vízben, mosogatószerrel és puha ronggyal elmosni őket.

forrás: Unsplash/Justus Menke

2. Nem várod meg, míg megszáradnak az eszközeid

Az egyik leggyakoribb hiba, hogy sokan már akkor elpakolják az eszközöket a helyükre, amikor azok még meg sem száradtak teljesen. Főleg a fa vágódeszkák képesek ilyenkor deformálódni, az öntöttvas edények berozsdásodnak, míg más edényekre és eszközökre akár penészgombák is nőhetnek. A lényeg, hogy nem érdemes siettetni a folyamatot, ha gyorsan szeretnél elpakolni, alaposan törölj meg mindent.

A többi hibát itt találod:

Nézd meg a galériánkat - 4 kép
+4 dolog, amivel idő előtt tönkreteszed a konyhai eszközeidet

Forrás: Wellandgood.com