Tudod, milyen színek állnak jól neked? Nyáron minden megváltozik!

Lakatos Márk

Azt gondolom, sejtitek, vagy akár észrevettétek saját magatokon is, hogy ahogy telik az idő, úgy változik a palettátok is – azaz, hogy milyen színek állnak jól. De vajon miért?

Rengeteg oka lehet, úgyhogy el is árulom, mire kell odafigyelni. Befolyásoló tényező lehet például hormonális változás, hajfestés, vagy épp a nyári barnulás. Mivel itt a nyár – úgy tűnik hivatalosan is – az utolsó eset a legaktuálisabb számunkra, ezért vesézzük is ki! ;)

A legnagyobb változáson azok a lányok mennek át, akik könnyen barnulnak, vagy egyáltalán barnulnak a nyár során. Milyen színek kerülnek ilyenkor előtérbe? A rezes fényű, szőkés-barnás hajú Tavasz vagy Ősz típusú lányok keressék az alapszíneik közül az élénkebb, intenzívebb színeket, és kerüljék a maszatos sötétebb árnyalatokat. Ilyenkor végre jól áll a világosabb törtfehér, vagy a frissebb fagyiszínek is, ha alapjáraton porcelánszerűen világos a bőröd.

A hamvas szőke vagy barna hajú, kék szemű hölgyek pedig, akik a Nyár típusba esnek, felejtsék el egy időre a pasztelles cukorkaszíneket és cseréljék azokat élénkebbekre, de akár egy kis neonba is el lehet menni. Igen, jöhet az optikai fehér is! A barnulás ereje a Tél típusokat érinti legkevésbé, ők a kis Hófehérkéim, akik mindenképp nagyon kontrasztos színekkel rendelkeznek, és ezért barnulás után is keressék a sípályákon felbukkanó, erősebb, élénkebb árnyalatokat.

Tehát a tanácsom mindenkinek: intenzív, élénk, friss színek, és semmi füstösség! ;)

És mi van akkor, ha valaki nem barnul könnyen, vagy netán egyáltalán nem is megy neki? Iza is ezzel a problémával fordult hozzám, úgyhogy véghezvittünk rajta egy mini makeovert! Vettünk egy mentazöld, arannyal hímzett ruhát, ami egyébként rettentő csinosan állt neki fazonra, és 5 napon keresztül minden nap bekentük Iza testét a DOVE új önbarnító, Summer Revived testápolójával, amit világos-normál és normál-sötét bőrre is megtaláltok a drogériákban.

Mivel ő egy igazi kis Meleg Ősz típusú lány, világos bőrrel, természetesen a világosabb verziót választottuk. És a különbség szerintem rendkívül látványos (ráadásul pihe-puha lett a bőre is ;). Ebből is látszik, hogy egy kis barnaság felszedésével rögtön jobban állnak a világosabb színek, akkor is, ha egyébként nem vennétek fel, mert sápasztanak. Szóval nosza, Édeseim, készüljetek a nyárra, és hordjatok szoknyát, sortot, sortos overallt(!), mert mindegyikben szuperül fogtok mutatni. Csóóóók, Markitossss