Miért használj mindenképp arcra való napvédőt, ha érzékeny az arcbőröd?

Europress
Joy.hu

Sokan talán nem tudják, de több probléma is származhat abból, ha az érzékeny, pattanásos vagy zsírosodásra hajlamos bőrükre a testre való napvédőt kenik...

Bizony, vigyázni kell! És hogy miért? Összeszedtünk alább néhány okot és tudnivalót a témával kapcsolatban:

1.) A sok esetben zsíros, olajos állagú naptejektől az eleve zsírosodásra hajlamos bőrön szinte azonnal megjelenhetnek a pattanások, piros foltok. Ezt te sem szeretnéd kockáztatni, ugye?

2.) Az arc bőre teljesen más fényvédelmet igényel, mint a test többi része, hiszen vékonyabb és pl. több pórus is van rajta. Ráadásul az arcunk egész évben ki van téve a környezeti hatásoknak, míg a testünket fedi a ruha. Így nem csak a káros UV sugaraktól kell védeni, de a hidratálást is jobban igényli.

forrás: Europress

3.) Olyan terméket érdemes az arcodra választani, a bőrtípusodnak is megfelel: pl. ma már frissítő, könnyed állagú fényvédő arcpermetek közül is válogathatsz, nem kell a zsírosabb krémeknél leragadni. Ugyanakkor, ha pont mélyebb hidratalására van szükséged és nehezebb állagú arcra való terméket keresel, szerencsére azt is megtalálod a polcokon.

4.) Ha nem szeretnél külön arcra való napvédőt beszerezni, akkor olyan hidratálókrémet, alapozót vagy BB krémet is választhatsz, amiben van fényvédő. Erről minden esetben tájékozódhatsz a termék csomagolásán.

Csapj le most 30%-al olcsóbban a La Roche-Posay napvédőkre,


amiket a júniusi számunkban található JOY-BEACH kuponnal szerezhetsz be az akcióban részt vevő gyógyszertárakban!

Nézd meg ezt is!
Soha többé nem mész napra naptej nélkül, miután megnézted ezt a videót!