5 hiba, amit a sminked eltávolításánál követhetsz el

Europress
Joy.hu

Ha már a tökéletes smink elkészítése a kisujjadban van, megtaláltad a kedvenc termékeidet, már csak az eltávolításával érdemes egy picivel többet foglalkoznod. Ha ugyanis nem megfelelően mosod le a sminked, akár évekkel idősebbnek is kinézhetsz. Fogadd meg a következő tippeket, hogy elkerüld a hibákat!

1. Nem mosod le az összes sminked lefekvés előtt
Napközben elég sok szennyezzőanyag kerül a bőrödre. Ezek szabadgyökök kialakulásához vezetnek, melyek lebontják a bőrben lévő kollagént, sőt, még gyulladást is okozhatnak. Ezért érdemes alaposan megtisztított arccal ágyba bújnod.

2. Nem cseréld gyakran a törölközőt, amit az arcodra használsz
A szabadgyökök a törcsidben is meglapulnak. Legalább kétnaponta cseréld le a használt törölközőt, hogy megszabadítsd az arcod a káros anyagoktól és megelőzd a ráncok kialakulását.

3. Dörzsölöd a bőröd
Ha erősen dörzsölve távolítod el a szemfestéked, kihullanak a szempilláid, ezért érdemes valamilyen olajjal eltávolítanod a szempillaspirált. Így gyorsabban is végzel.

Olvasd el ezt is!
Wow! Ez a vlogger egy zoknival viszi fel az alapozót!

4. Mindenre törlőkendőt használsz
A kendők nagyobb része csak a látható sminket távolítja el, nem tisztítja alaposan a bőröd. És vannak, amik akár irrátciót is okozhatnak, vagy épp kiszárítják a szem körüli bőrterületet (helló, szarkalábak). Inkább válassz hidratáló sminklemosót!

5. Egészségtelen anyagokat tartalmaz a sminklemosód
A szulfátokat, alkoholt, vagy szintetikus illatanyagokat tartalmazó szerek kiszárítják a bőröd, ezért keress olyan terméket, amiben ezek nem találhatóak meg.

Ha megfogadod tippjeinket, profi leszel sminklemosásban is!

Olvasd el ezt is!
Tudtad, hogy az aloe vera szuper sminklemosó? + 2 felhasználási mód