A párizsi nő nem csak egy legenda - Franciaország egy ott élő magyar lány szemével

Vous.hu
Megyesi Juci, VOUS.hu

Stílusos nők, finom borok, művészetek. Terror, tüntetések, politika. Vegyes érzelmeket vált ki belőlem, ha ma Franciaországra gondolok, de talán sosem volt még aktuálisabb kérdés, hogy hogyan is élnek sajtevő barátaink. Folytatjuk sorozatunkat, ezúttal Franciaországot mutatjuk be nektek egy ott élő magyar lány szemével.

Fanny az ELTE magyar szakára járt, mikor Franciaországba költözött. Amellett, hogy szeretett volna világot látni, nyelvtudását fejleszteni, fő motivációja volt, hogy közelebbről megismerkedhessen azzal az irodalmi csoporttal, akiknek a munkásságát szakdolgozati témaként választotta. Fanny passziváltatott az egyetemen, és au pairként kezdett el dolgozni egy francia családnál. Azóta már sikeresen lediplomázott, jelenleg mesterképzésre készül. Már a képei alapján is igazi művészléleknek tűnt, beszélgetésünk elején rögtön a kultúrára terelődött a szó.


Filléres francia klasszikusok

„Franciaországban kiemelt szerepet kap a kultúra, ami nekem nagyon szimpatikus. Rengeteg múzeum van – a legtöbb 26 évnél fiatalabbak számára ingyenes –, számtalan kiállítás, zenés vagy irodalmi est, amikre én is gyakran ellátogatok. Itt tényleg járnak az emberek múzeumba, az itteni kultúrpolitikának szemmel látható az eredménye. A szívem csücskei pedig a pici, zöld könyves standok a Szajna partján, például a Notre Dame árnyékában, ahol potom pénzért juthat az ember francia klasszikusokhoz.”


A CIKK ITT MÉG NEM ÉRT VÉGET, A FOLYTATÁSÉRT KATTINTSATOK!


A VOUS.hu és a JOY.hu stratégiai együttműködést kötött, hogy a két olvasótábor még több izgalmas, érdekes témát olvashasson. Mostantól naponta találkozhattok a VOUS szerzőinek cikkeivel itt nálunk, és mi is vendégszerzősködni fogunk új barátnő-oldalunknál, a VOUS.hu-nál. További jó olvasgatást, VOUS- és JOY-lányok!

Megyesi Juci, a VOUS.hu szerzője:

Megkértem a barátaimat, mondjanak pár szót, ami először eszükbe jut rólam. Bevállalós, őszinte, ami a szívén, az a száján. Mindenről van véleménye, amit természetesen ki is mond. Sokszor, na jó inkább folyamatosan… Igen, valahogy így. Na meg persze a fekete szín, a koncertek, fotózás, koncerten fotózás, fekete ruhában koncerten fotózás. Igen, ez is stimmel. Nem tipikus VOUS-lány, de talán épp ez a jó. Írnék még, de nem fog kifé…