4 gyönyörű ehető virág, amit használhatsz a nyári receptjeidben

Joy.hu

Valamelyikről talán tudtad, hogy ehető, és van amelyikről nem, de a lényeg, hogy mindegyik mutatós és finom! Mutatjuk, hogy hogyan használd őket!

1. Rózsaszirmok

Valószínűleg nem mondtunk újdonságot azzal, hogy a rózsát vagy a rózsavizet sok esetben használják ételekben (ha mást nem, rózsa ízű fagyit te is biztos láttál vagy kóstoltál már!). Édességek mellett kiválóan működik, épp ezért azt javasoljuk: cukrozd meg őket és díszítsd ezzel a tortákat, aprósütiket! Egy másik ötlet: mielőtt megszórod kristálycukorral, forgasd tojásfehérjébe őket, így jobban megtapadnak rajtuk a cukorszemcsék.

2. Kamilla

Nem csak a teádban finom! A kamilla édeskés íze feldobja a sütiket is: próbáld ki habtejszínbe keverve! Nincs más dolgod, mint együtt forralni a tejszínt a kamillavirággal, nagyjából 5-7 percig. Díszítésként is szépen mutat, nézd csak az alábbi képet:

3. Orgona

A legmenőbb és leglátványosabb felhasználása, ha apró jégkockákba zárod ezt a gyönyörű virágot. Gin tonic-ba például tökéletes, de azért ne adagold túl, mert nagyobb mennyiségben enyhe, szappanos íze lesz.

4. Körömvirág

A könnyed, nyári salátákat nagyon jól feldobja a citrusos ízével és persze a vibráló, sárga színével! Van olyan is, aki pitébe süti bele, de talán az egyik legegyszerűbb és látványosabb felhasználása az, ha salit készítesz belőle.

Kipróbálod valamelyiket?


Ha igen, írd meg nekünk!

Olvasd el ezt is!
Így készíthetsz könnyen gyönyörű virágos fejdíszt