4 gyönyörű ehető virág, amit használhatsz a nyári receptjeidben
Valamelyikről talán tudtad, hogy ehető, és van amelyikről nem, de a lényeg, hogy mindegyik mutatós és finom! Mutatjuk, hogy hogyan használd őket!
1. Rózsaszirmok
Valószínűleg nem mondtunk újdonságot azzal, hogy a rózsát vagy a rózsavizet sok esetben használják ételekben (ha mást nem, rózsa ízű fagyit te is biztos láttál vagy kóstoltál már!). Édességek mellett kiválóan működik, épp ezért azt javasoljuk: cukrozd meg őket és díszítsd ezzel a tortákat, aprósütiket! Egy másik ötlet: mielőtt megszórod kristálycukorral, forgasd tojásfehérjébe őket, így jobban megtapadnak rajtuk a cukorszemcsék.
2. Kamilla
Nem csak a teádban finom! A kamilla édeskés íze feldobja a sütiket is: próbáld ki habtejszínbe keverve! Nincs más dolgod, mint együtt forralni a tejszínt a kamillavirággal, nagyjából 5-7 percig. Díszítésként is szépen mutat, nézd csak az alábbi képet:
3. Orgona
A legmenőbb és leglátványosabb felhasználása, ha apró jégkockákba zárod ezt a gyönyörű virágot. Gin tonic-ba például tökéletes, de azért ne adagold túl, mert nagyobb mennyiségben enyhe, szappanos íze lesz.
4. Körömvirág
A könnyed, nyári salátákat nagyon jól feldobja a citrusos ízével és persze a vibráló, sárga színével! Van olyan is, aki pitébe süti bele, de talán az egyik legegyszerűbb és látványosabb felhasználása az, ha salit készítesz belőle.
Kipróbálod valamelyiket?
Ha igen, írd meg nekünk!