Így készíthetsz könnyen gyönyörű virágos fejdíszt

Kata

Három szuper megoldást mutatunk.

Lassan itt a fesztiválszezon és egyvalamit csak nem tudunk megunni: ez pedig a virágos fejdísz. Pár éve visszatérő trend, legyen szó hatalmas rózsakoszorúról, vagy apró, tündéri virágokról.

Ezeket a fejdíszeket természetese rengeteg boltban is be lehet szerezni, de talán még jobb, ha az ember magának készíti el. Mert úgy egyedi lesz a végeredmény, nem is olyan nehéz megcsinálni és talán pénzügyileg is jobban kijössz, ha ezt a megoldást választod.

Az alábbi videóban háromféle koszorú elkészítését is ellesheted. Mindegyikhez szükséged lesz egy adag vastagabb, de jól hajlítható drótra, ami koszorú alapját adja; zöld virágdrótra, amivel a virágokat erősítheted az alapra; valamit egy fogóra a drótvágáshoz és egyre a drót megcsavarásához.

Minden megtalálsz barkács- és kertészeti vagy dekor boltokban. Ezeken kívül szerezz be tetszés szerint művirágokat mindenféle színben és méretben. Azért inkább művirágot, hogy a dísz tartós és többször is viselhető legyen.

Az elkészítés lépései:

  1. A koszorú alapjához mérd meg, mekkora fejdíszre van szűkséged és készítsd el az alapot.
  2. Ezután szedd szét a művirágokat kisebb darabokra
  3. Vágj 7-8 centis darabokat a virágdrótból.
  4. A virágdrót segítségével erősítsd stabilan a művirágokat a koszorú alapjára. Ehhez készíthetsz kis kampókat is belőle, melyekkel például a rózsákat könnyű a koszorúra rátenni.

Melyiket fogod elkészíteni?