Divat lett a nagy fenék – de biztosan jó ez nekünk?

Barok Eszter, VOUS.hu

Kim Kardashian, Nicki Minaj, Beyoncé, Jennifer Lopez, Serena Williams, Iggy Azalea és Sofia Vergara – mi a közös bennük? Az, hogy divatba hozták a méretes, kerek popsit, és a sajátjukra rendkívül büszkék is! Míg korábban a mainstream kultúrában a vékony derék-nagy mell-kis fenék kombó volt a divat, most az afró és a latin kultúra szépségtrendje mentén a nagy hátsók is Hollywood-kompatibilissé váltak.

Olyannyira, hogy a Vogue 2014 szeptemberében hivatalosan is kihirdette, hogy elérkezett a nagy kofferek ideje, és egy egész lapszámot szentelt a témának.


Felmerül persze a kérdés, hogy jó-e ez nekünk. Első látásra igen, hiszen a változatosság gyönyörködtet: nemcsak vékony, esetleg sportos, fiús alkatú lányok léteznek, hanem igen, dolgozik az afró és a latinó vérvonal is. Hogy egészen pontosak legyünk, az emberiség négy nagyrasszból áll – az europid, a mongoloid, a negroid és az ausztraloid –, és igen, ezeken belül még számos alrassz létezik.
Ha nem vagyunk rasszisták – márpedig miért is lennénk –, megállapíthatjuk, hogy minden rassz egyformán gyönyörű, és mivel ilyen sokfélék vagyunk, érdemes ezt az egyéni testalkattal és életmóddal megtámogatott diverzitást a magazinok címoldalán és a hollywoodi szuperprodukciókban is bemutatni, láttatni.


A CIKK ITT MÉG NEM ÉRT VÉGET! A FOLYTATÁST IDE KATTINTVA OLVASHATJÁTOK!


A VOUS.hu és a JOY.hu stratégiai együttműködést kötött, hogy a két olvasótábor még több izgalmas, érdekes témát olvashasson. Mostantól naponta találkozhattok a VOUS szerzőinek cikkeivel itt nálunk, és mi is vendégszerzősködni fogunk új barátnő-oldalunknál, a VOUS.hu-nál. További jó olvasgatást, VOUS- és JOY-lányok!

Barok Eszter, a VOUS.hu szerzője:

Én vagyok az, akit szinte minden érdekel, legyen szó pszichológiáról, bulvárról, közéleti kérdésekről, spiritualitásról, aktuális trendekről vagy éppen bármi másról. Szívem csücske az önismeret, az emberi jogok és a természet. Digitális nomádként élek, foglalkozásom szerint újságíró, szerkesztő, fordító vagyok, de ez nem csak munkát, életformát is jelent: a blogomban is rendszeresen írok, beszélgetek, és nagyon élvezem. Sosem baj, ha nem úgy gondolkozol, mint én, de legalább gondolkozz, és próbáld meg néha egy kicsit másképp látni a világot!