Ideje leszokni: a fekete szemceruza a sminkelés cigarettája

Pádár Detti, Vous.hu

Az internet tele van „hogyan csináld” sminkelős videókkal, a celebek trendeket diktálnak, a magazinok pedig tanácsokat osztogatnak – ahogy mi is. Igen ám, de hiába tűnnek hasznosak egyes útmutatások, néha nem könnyű kihalászni a jó infókat.

Hagyjuk, hogy a kezünk vezessen minket!


A legjobb tanács, amit életem során kaptam, ez volt:"Tanulj meg mindent, tanuld meg az összes szabályt, majd felejtsd is el őket!"
Attól még, mert a rendszert, a hogyanokat megtanuljuk, a tudás nem lesz a miénk. Amíg megértjük, integráljuk, mi, hogyan épül fel, mi mivel kapcsolódik, időbe telik. Ez lehet hosszabb folyamat is, nálam úgy 5-6 év volt, mire a sminkelés révbe ért – ráadásul nem vagyok egy türelmes ember. De hogyan is kapcsolódik ez ide? Azt hiszem úgy, hogy az én vesszőparipám, hogy a sminkelés legyen egyénre szabott, a trendekből azt vegyük ki, ami minket megszólít, és hallgassunk a megérzéseinkre, hagyjuk, hogy a kezünk vezessen minket.
A megszokások tengeréből kilépve lássuk, mit hagyjunk hátra!


Engedjétek el a képeket a fejetekben!

A tökéletesre kontúrozott arc helyett élvezzétek a sajátotokat! Nyugodtan igazítsatok a vonásaitokon, alakítsatok az arcformátokon, hiszen jó érzés, hogy szépíthetjük magunkat. A szebb énünk tekint vissza ránk a tükörből egy-egy korrektorozás után, de...

HA KÍVÁNCSIAK VAGYTOK A TOVÁBBI TIPPEKRE, IDE KATTINTVA ELOLVASHATJÁTOK ŐKET!


A VOUS.hu és a JOY.hu stratégiai együttműködést kötött, hogy a két olvasótábor még több izgalmas, érdekes témát olvashasson. Mostantól naponta találkozhattok a VOUS szerzőinek cikkeivel itt nálunk, és mi is vendégszerzősködni fogunk új barátnő-oldalunknál, a VOUS.hu-nál. További jó olvasgatást, VOUS- és JOY-lányok!

Pádár Bernadett, a VOUS.hu szerzője:

Profi sminkes vagyok, több mint 10 év szakmai tapasztalattal a hátam mögött. Feladatomnak és hivatásomnak érzem, hogy szebbé tegyem a női nemet, hogy megmutassam, hogyan lehet néhány mozdulattal előhozni a legszebb énjüket. Hiszem, hogy a jó smink növeli az önbizalmunkat. A sminkelés mellett a főzés a másik szenvedély az életemben. Aki enni szeret, élni is szeret... adjunk magunknak és szeretteinknek ízélményeket! Követhettek a Facebookon és az Instagramon is.