„Ez nekem kínai!” – Avagy hogyan értsük meg az asztrológiát?

Németvölgyi-Nagy Renáta, VOUS.hu

Az asztrológia egy külön nyelv – olvasni és értelmezni az emberi sorsot, megérteni a lélekben vagy a világban lezajló folyamatokat azonban nem annyira kínai, ha elmélyedünk a szimbólumok világában. Ahogyan egy nyelvben is vannak szavak, amiket meg kell tanulni, úgy az asztrológiában is vannak analógiák, amiket meg kell ismerni, hogy úgymond szókincsre tegyünk szert.

Az asztrológia „szókincse” a 12 állatövből, a 12 házból, a 10 planétából, a 4 elemből, az 5 fő fényszögből és 2 tengelyből áll – nagyjából ennyi szimbólum egyidejű használatára és megértésére kell szert tennie annak, aki az asztrológia nyelvén szeretne megszólalni.
A hétvégi kétnapos kezdő sorselemző workshopomon találóan fogalmazott az egyik résztvevő: „Úgy érzem magam, mint aki elkezdett nyelvet tanulni, és nagyon frusztrál, hogy ugyan már kérdéseket fel tudok tenni, meg tudom kérdezni, hogy te hogy vagy, de a kapott válaszokat még nem értem.”
A „basic level” szintre nagyjából mindenki nagyon hamar eljut, és a „te milyen csillagjegyben születtél?” kérdéssel valószínűleg ez ki is merül. Viszont megspórolhatunk vele egy-két felesleges kört a „mondanál magadról valamit, hogy képbe kerüljek?”-féle ismerkedés esetlegesen feszült, zavarba ejtő helyzeteiben.
Voltaképpen abban az egy szóban, hogy Kos – amit mondjuk az illető mondott – több információt közölt, mint amennyit esetleg megtudnánk róla fél óra vagy fél év alatt. Vagyis hogy a Kos türelmetlen, mindent most azonnal akar fénysebességgel, nem túl kitartó, heves és lényegretörő.


A CIKK ITT MÉG NEM ÉRT VÉGET! HA KÍVÁNCSIAK VAGYTOK, HOGYAN ÉRTHETITEK MEG AZ ASZTROLÓGIÁT, IDE KATTINTVA MEGTUDHATJÁTOK!


A VOUS.hu és a JOY.hu stratégiai együttműködést kötött, hogy a két olvasótábor még több izgalmas, érdekes témát olvashasson. Mostantól naponta találkozhattok a VOUS szerzőinek cikkeivel itt nálunk, és mi is vendégszerzősködni fogunk új barátnő-oldalunknál, a VOUS.hu-nál. További jó olvasgatást, VOUS- és JOY-lányok!

Németvölgyi-Nagy Renáta, a VOUS.hu szerzője:

Asztrológusként, tanácsadóként dolgozom, illetve tanítok is. Az asztrológia pszichológiai megközelítése áll legközelebb hozzám, de kutatom az előző életeket, tanulmányozom a védikus asztrológiát is. Hosszú éveken át dolgoztam emberekkel, közel tíz évet vezető beosztásban ügyfélszolgálati területen. Ez idő alatt sok mindent megfigyeltem és értelmeztem, sok tapasztalatot szereztem a skatulyák mögötti világról. Saját blogomat öt éve indítottam el, amely mára egyre több embernek segíthet eligazodni a világban az asztrológia segítségével.