5 menő filmes bár a világ körül

Kata

Kávézók és kocsmák, melyeket híres filmek és sorozatok ihlettek.

Sokan szeretik az egyedi, tematikus kávézókat és bárokat, de igazán különlegesek tudnak lenni az olyan változatok, melyeket filmek vagy sorozatok ihlettek. Nem csak a rajongókat vonzzák, hanem azokat a látogatókat is, akik exkluzivitásuk miatt térnének be egy pohár frissítőre. Öt olyan helyet mutatok a témában a világ minden tájától, melyeket érdemes meglátogatni!

A Harry Potter rajongók egyik Mekkája ez a hely, melyet Gilderoy Lockhartról neveztek el. A bárban számos apróság utal a filmekre és a könyvre egyaránt, legyen szó éppen varázsitalokról elnevezett finomságokról vagy ismert idézetekről szerte a berendezésben.

The Hobbit – Southampton

Ez a vendéglátóhely már több, mint 20 éve szolgálja ki a közönséget, szóval inkább a Gyűrűk Ura könyvekhez kötődik. Nyilván népszerűsége nagyot ugrott, miután mozisiker lett a sztoriból, így ma is sokan látogatják szívesen külföldről is. A bárban történet főbb karaktereihez exkluzív koktélok tartoznak, megjelenése pedig a Megyét idézi.

Walter’s Coffee Roastery – Isztambul

A The Breaking Bad sorozat megszállottjainak szuper célpont lehet Isztambulban ez a kávézó, ahol gyakorlatilag minden termékhez vagy berendezési tárgyhoz a szériából vettek ihletet. Mondjuk fura, hogy éppen Törökországban találni egy ilyen helyet, de ez talán még izgalmasabbá teszi.

A Jóbarátok sorozathoz kötődő kávézót inkább New Yorkban keresnénk (persze ott is volt ilyen pop up hely), mégis elég Liverpoolig menni érte. Az itteni Central Perk megszólalásig olyan, mint sorozatos párja, így a rajongók biztosan nem fognak csalódni benne.

HR Giger Bar – Chur

A svájci városkában található fura nevű bár az Alien filmeket állítja a középpontba. A hely egy festőről kapta a nevét, aki az Alien filmek speciális effektjeiért felelős csapat tagja volt. Hans Rudolf Giger tervezte a belső tereket, melyek teljesen úgy néznek ki, mintha a filmes díszletből kerültek volna ide.

Melyik bárba látogatnál el legszívesebben?