Amitől még a bőröndök is bezsonganak – 10 fantasztikus hely nyári vakációra

Promóció

Mindenkinek megvan már a repjegye, Édeseim? Szabi időpont kipipálva, fürdőruha elintézve? Nem? Akkor segítek, csak semmi aggódás! Felpattanunk a kis repülőszőnyegemre és megnézzük, hova lenne jó idén elutazni, vagy ha nem is most, egyszer mindenképp! ;)

A múltkor kiveséztük a fürdőruhákat, amiből remélem, mindenki tudott magának szemezgetni, úgyhogy most jöhet a hely – HOVA is vegyük fel a szuper új dresszeket és bikiniket?

1. Görögország

Újra nagy kedvenc, Lányok!! Santorini, Mykonos, Kréta és Rodosz mind népszerű helyek, csodálatosak – nem véletlen, hogy a bloggerek is imádják! ;)

2. Amalfi, Itália

Ez a meseszerű partszakasz Nápolytól délre húzódik, és valami egészen elképesztő látvány nyílik a meredek partról a tengerre. Positano-tól Ravello-n át Capriig járjátok be az egész festői Amalfi-partot! ;)

Ha kell még egy kis ösztönzés, íme John Steinbeck írása 1953-ban: „Positano mélyre hatol. Álomszerű hely, amiről nem is hiszed el, hogy igazi, míg ott vagy, és csábíttóan valóssá válik, miután elhagytad.”

3. Comói tó

George Clooney? Rég a múlté! És nem is baj, mert szerencsére nem csak leselkedni érdemes, ha már erre kalandoztok, Édeseim! ;) Nézzétek meg a csodálatos kerteket, a hatalmas villákat, a parton sorakozó színes kis házakat, és járjátok be Bellaggio apró utcáit! Magnifico!!

4. Isola Bella, Itália

Ígérem, ez az utolsó olasz kincs, amit javasolni fogok, de tényleg érdemes egyszer megnézni ezt a kis fantáziaszigetet! A Borromeo család birtokában levő szigetre hajóval tudtok átjutni a Lago Maggiore partjáról, és ha egyszer megtettétek az utat, vissza sem akartok majd menni! ;) Palotát, szabadon sétáló pávákat, varázslatos kertet, gyönyörű szobrokat és labirintusszerű kis városrészt is találtok itt, nem beszélve a csodálatos kilátásról! Bellissima!

5. Írország kastélyai

Ha a mediterrán vidék és a hőség neked túl sok lenne nyárra, utazz északra! Nincs is csodásabb, mint ódon kastélyokat látogatni és whiskey-t kortyolgatni, a proseccozás és a pálmafák pedig maradhatnak jövő tavaszra. ;)

6. Marvão, Portugália

Portugália régóta kedves a szívemnek, úgyhogy semmiképp nem maradhatott le a listáról! És ha valakinek az ír kastélyok túl ridegek, délebbre is találni elképesztő dolgokat. Itt van például Marvão, amelynek vára épp a spanyol-portugál határon áll, egy hatalmas sziklán, természetvédelmi övezetben, még a mór hódítás emlékét őrizve. Ha jobban szereted a csendes nyaralásokat a tengerpart zaja nélkül, ez a hely épp neked való! Vagy ha épp Lisszabonba utaztál, tehetsz erre egy kis kirándulást! ;)

7. Bath, Anglia

Ha már ezerszer kiolvastad a Jane Austen könyveket, és kívülről fújod a Büszkeség és balítéletet, akkor legalább egyszer MUSZÁJ ellátogatnod Bath városába. Ebben a lenyűgöző fürdővárosban 5 évet élet az írónő, így aztán minden regényében felbukkan, mint kedves vendég, két könyvében pedig kiemelkedő szerepet játszik. Akár A klastrom titka kissé hebrencs, akár a Meggyőző érvek tartózkodó hősnője áll közelebb hozzád, ezt a helyet mindenképp imádni fogod! ;)

8. Marokkó

Csodás Marrákes, Fez és Casablanca is, úgyhogy mindet barangoljátok be, ha ebben a kis észak-afrikai ékszerdobozban jártok. Színes, pezsgő helyeket találtok, ahol a kultúrák keverednek, gyönyörű kerteket és rengeteg múzeumot. Ne hagyjátok ki a piacokat sem! ;)

9. Locronan, Franciaország

Azoknak, akik szeretik az apró kis falvakat, ez a középkori kőváros igazi kedvenc lesz, még ha kicsit messze van is. Hiszen nyáron utazunk, nem? ;) Épp két félsziget között csücsül, közel az atlanti partokhoz, ahol gyönyörű strandokat találtok. Tetszik benne, hogy rengeteg művész alkot itt, és persze a tengeri ételek miatt is nagyon jó célpont!

10. Palawan, Fülöp-szigetek

Na jól van, azokat sem hagyom cserben, akik másra sem vágynak, mint kék óceánra és pálmafákra valahol a világ végén! ;) Nekik épp megfelelő helynek tűnik ez a paradicsomi hely a Fülöp-szigeteken, Borneotól dél-nyugatra, ahol kristálytiszta a víz és hófehér a homok, és egész nap gyönyörködhetsz a korallzátonyokban és a színpompás halacskákban. Mit ne hagyj ki? A barlangrendszert a földalatti folyóval! ;)

Ti már kinéztétek, hova utaztok, Drágáim? Kérek én is tippeket!! ;)