Kiakadtunk – 10 férfi utónév, amit egyszerűen nem értünk

K. V. / Éva magazin

Tudjuk, hogy a névadás szubjektív dolog, de néhány esetben azt kívánjuk, bárcsak eldönthetné az a szegény gyerek, hogy ő is akarja-e ezt!

Már az iskolában megtanultuk, hogy nem illik senkit a neve miatt csúfolni. (Meg más miatt sem, nyilván.) Mindemellett a napokban találtunk az interneten egy május 1.-vel frissült férfi utónév jegyzéket, ez pedig nem más, mint az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített hivatalos jegyzék. Hosszas tanulmányozása után megállapítottuk, hogy bizony a változatosság mégsem minden esetben gyönyörködtet. De ezt döntsétek el ti, kattintsatok a galériára és nézzétek meg, melyik 10 nevet találtuk mi a legmegosztóbbnak, legvállalhatatlanabbnak, legviccesebbnek!


10. BOZSIDÁR

forrás: Europress

Kicsit hiányoljuk, hogy nincs ö betűs verziója, mert úgy jobban tudtuk volna értelmezni, a már igen ismert Bözsi becenévhez kapcsolódóan. Egyébként ez egy szláv eredetű név, tehát más nemzeteknél tényleg létezik, reméljük ott kevésbbé hat furcsának!


9.AMATOR

forrás: Europress

Bizony, hiába barátunk a Google, ezt a nevet bepötyögve csak az amatőr kifejezésre irányuló találatokat kaptuk meg, inkább nem részletezzük milyen témában. :-)


A fura férfinevek toplistája folytatódik – KATTINTS GALÉRIÁNKRA!

Nézd meg a galériánkat - 10 kép
10 férfi utónév, amin kicsit kiakadtunk