Ultrahanggal a kullancsok és szúnyogok ellen

B. Krisztina

A szúnyogok és kullancsok ellen minden felelős gazdi védi kisállatát. Azt sem szabad azonban elfelejteni, hogy saját magunk és családtagjaink védelme is fontos, pláne akkor, ha kutyásként sokat kirándulunk a természetben. Az ultrahangos készülékek teljesen vegyszermentes megoldást nyújtanak, de hogy is működnek?

Az első készüléket 1992-ben fejlesztették ki a Milánói Állatorvostudományi EgyetemParazitológiai Tanszékén, majd évekig tesztelték. Az átlagosan 96,4%-os hatásfokkal működő kis készülék40 kHz-es ultrahangot sugároz, mely emberi fülnek hallhatatlan, a kullancsoknak, bolháknak és - egyes készülékeknél - a szúnyogoknak viszont olyan kellemetlen, hogy ha a közelébe kerülnek, azonnal menekülőre fogják.

ultrahangos kullancs riasztó készülék

A készülék anyaga nem mérgező, nem bocsát ki vegyi anyagokat és szagokat. Különösen hasznos a vegyszermentes védelem kölyök, vemhes, öreg, beteg vagy betegségből felépülő és stresszre érzékeny kutyák, macskák esetében is.

Az ultrahangos készülékek "human" változatai pedig nekünk nyújtanak védelmet, felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt. Tökéletes választás például kisgyerekeknek, csecsemőknek, akinél mindenképpen kerülni szeretnénk a vegyszeres riasztók használatát. Kifejezetten baby változatok is léteznek.

Fontos megjegyezni, hogy ha kutyádat erősen fertőzőtt területre viszed kirándulni, nem lesz 100%-os a védelem, ilyenkor más védekezésről is gondoskodj.

Az első aktiválástól számítva általában 1 évig működnek, de ez gyártótól és készüléktől függ. Olvasd el mindig a leírást vásárlás előtt.

nyitókép@Chikán Erika