Így készíts ombre ajkakat 1 perc alatt!

V. Zsófi

Természetes ajaktrend Koreából, amit te is imádni fogsz!

2009 körül indult hódító útjára az ombre haj, vagyis a tő felől fokozatosan szőkülő frizura, aztán persze ennek mindenféle változata kialakult: visszafogott, csak világosbarnába átcsapó vagy éppen színes tincsekben végződő frizurák terjedtek el. Később pedig megjelent köröm- és ajaktrendekben is, hogy a divatról már ne is beszéljünk.

Az ombre új változata az eddigi legtermészetesebb, és mint a legtöbb szépségtrend manapság, Koreából ered. Állítólag a K-Pop sztárok kezdték el használni, hogy fiatalabbnak tűnjenek. Szerintük az erős, teljesen kirúzsozott száj öregíti viselőjét, főleg, ha még matt is az árnyalat.

Gyorsan felkapták a trendet a szöuli fiatal lányok és hamar megjelentek változatai a kifutón is. Az a legjobb benne, hogy gyorsan elkészíthető és természetesn hat, így akkor is kipróbálhatod, ha nem szeretsz túl sok sminket viselni.

Angolul blurred (elmosódott) ajkaknak is hívják és valóban ez a kulcs az elkészítéshez.

6 szépségtrükk, amit a Gossip Girlből tanultunk

forrás: Pinterest

Így készítsd el:

  1. Hidratáld ajakápolóval az szádat!
  2. A két tenyered között görgetve melegíts fel egy intenzív színű rúzst, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, a mutatóujjadra tegyél belőle!
  3. A felső és az alsó ajkakon is belülről kezdd eldolgozni finom mozdulatokkal a rúzst, de ne húzd ki a színt az ajkak széléig!
  4. Tedd átmenetessé az ujjhegyeid és egy fültisztító pálcika segítségével
  5. (opcionális) Kenj egy kis áttetsző szájfényt a művedre, szintén az ujjbegyek segítségével!

Ha látványosabb eredményre vágysz, akkor az első és második lépés között használj Helia-D BB krémet, hogy egységes legyen az arcszíned és tégy egy kis korrektort a szád környékére, nem baj, ha a szélek egy picit elveszítik a színüket, annál intenzívebb lesz a középső árnyalat.

Plusz tipp:

Mindenképp belülről világosodjon a széle felé, mert fordítva úgy fest, mintha csak az evés-ivástól kopott volna le a rúzsod!

Galériánkban több különböző változatot is találsz az ombre trendre!

Nézd meg a galériánkat - 7 kép
Így készíts ombre ajkakat néhány perc alatt!

Te kipróbálod ezt az üde trendet?