Mi a különbség a BB és a CC krém között?

V. Zsófi

A CC krémre szoktak úgy is hivatkozni, mint a BB krém nővérére, ez azonban nem teljesen fedi a valóságot. Összeszedtük a fontos különbségeket és hasonlóságokat a két krémtípus között.

A BB – a Beauty Balm szavak rövidítése – egy sokfunkciós szépítőkrém. Hidratál, könnyed alapozóként egységes bőrszínt biztosít, anélkül, hogy túlságosan nehéz érzést keltene a bőrön. Napvédőt is tartalmaz, és mattító hatása miatt nyáron is jó választás. Bőr-, évszak- és korfüggő is, hogy reggelente elegendő-e a BB krém használata, előfordulhat, hogy szükséges alá szérumot és arckrémet kenni.
A Helia-D megújult BB krémje 15 faktoros UVA/UVB napvédőt tartalmaz, shea vaj gondoskodik a hidratálásról, B5 provitaminja és E-vitaminja táplálja a bőrt, normál és világos árnyalatban kapható.

Szabad nálam idősebbeknek/fiatalabbaknak szánt arckrémet használnom?

A CC (Color Corrective) krém nevében is benne van elsőszámú funkciója: a bőr színének kiegyenlítése, csökkenti a barnás és piros foltokat. Abban hasonlít a BB krémre, hogy a CC is hidratál és napvédőt is tartalmaz, ugyanakkor ránctalanítóval is el van látva, így harmincéves kor környékétől érdemes lehet BB-ről CC-re váltani, de persze sok más tényező is szerepet jászhat ebben.
A Helia-D Age Control CC krém 30 faktoros UVA/UVB napvédőt tartalmaz, a benne lévő aloe vera és körömvirág olaj nyugtatja a bőrt, míg a multifunkcionális növényi hatóanyag tartalma – GladbackTM - segít megelőzni és csökkenteni a már kialakult kisebb ráncokat, normál és világos árnyaltban kapható.

A különböző márkáknál lehet eltérés a fenti tulajdonságokban, de többségükre igaz, hogy a CC krém jobb fedést biztosít, mint a BB, előbbi alapozószerűen tökéletes bőrt tud létrehozni, utóbbi viszont általában inkább a színezett hidratálókrémekre hasonlít, leheletkönnyű a fedése.

Írd meg kommentben, neked mik a tapasztalataid!