Gimis szexteszt: ennyi helyes választ tudnak a felnőtt nők

Tihanyi Linda, VOUS.hu

Nem titok, hogy Amerikában a szexuális jellegű felvilágosító előadások és az ezzel kapcsolatos biológiaórák nem feltétlenül érik el a kívánt hatást. Habár felmérések igazolták, hogy az ilyen témájú oktatások hatására csökkent a kamaszterhességek száma, nem meglepő, hogy sokan még mindig keveset tudnak a szexuális együttlétek biológiai alapjairól. Egy új videóban felnőtt nők töltötték ki a középiskolások tesztjét - és meglepő eredmények születtek.

Nem állítom, hogy mi annyival jobban ki tudnánk tölteni egy ilyen tesztet, tegye csak fel a kezét az, aki szóról szóra emlékszik még azokra a bizonyos biológiaórákra, amik alatt az osztály 90%-a úgy pirult, mint egy érett cseresznye. De az sajnos tény, hogy a tinédzserkorú fiatalok a rossz iskolai szexuális felvilágosítás vagy a szülők mulasztása miatt sokszor teljesen egyedül maradnak a témával, így az is előfordul, hogy úgy kezdenek szexuális életet élni, hogy fogalmuk sincs a közösülés biológiai alapjairól.

Ez pedig gyakran oda vezethet, hogy felnőtt korra sem lesznek a téma bajnokai. Ezt leplezi le egy BuzzFeed által készített videó, melyen pár felnőtt, aktív szexuális életet élő nő próbál megoldani egy gimnazistáknak szánt szextesztet - előre szólok, hogy nem sok sikerrel.

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!


<p>A VOUS.hu és a JOY.hu stratégiai együttműködést kötött, hogy a két olvasótábor még több izgalmas, érdekes témát olvashasson. Mostantól naponta találkozhattok a VOUS szerzőinek cikkeivel itt nálunk, és mi is vendégszerzősködni fogunk új barátnő-oldalunknál, a VOUS.hu-nál. További jó olvasgatást, VOUS- és JOY-lányok!</p>

Tihanyi Linda, a VOUS.hu szerzője:

Ha három szóban kellene jellemeznem magam, azt mondanám, tipikus Halak vagyok: álmodozó, visszahúzódó, sokszor túl naiv, ezért gyakran ér csalódás. Ennek ellenére életfilozófiám, hogy mindenből tanulunk valamit, ami velünk történik. Megrögzött állatbarát vagyok, akit exbölcsészként bármikor le lehet nyűgözni egy új könyvvel. Hiszek abban, hogy ebben a túl modern világban a művészetek, és főleg az irodalom az, ami tükröt tartva elénk újra meg újra emlékeztet bennünket arra, hogy milyen embernek lenni. Így hát írok, mióta csak az eszemet tudom - mostantól a VOUS-n.