Kipróbáltuk – Aromax Botanica Micellás vizek

Promóció

Fantasztikus élményben volt részem. Ismét kis csomagot bonthattam, amelyben az Aromax Botanica termékcsaládjának két legújabb tagja, a Micellás sminklemosó és arctisztító vizeket találtam...

...Pont jókor jöttek, mert az eddig használt arclemosóm elfogyott.

Egész életemben a tiszta, hideg víz erejében hittem. Legalábbis az arc tisztítását illetően. Ám a környezeti hatások és a korom is indokolttá tették, hogy valami komolyabbat is bevessek. Így nagy örömmel bontottam fel az Aromax Botanica két micellás vizét.

Mik azok a micellák?
Azok az anyagok, amelyek vízben oldódnak, könnyen lemoshatók akár sima vízzel is. Azok az anyagok azonban, amelyek zsíroldékonyak, a bőrhöz tapadnak. Ilyenek a kozmetikumok is. Ahhoz, hogy könnyebben el lehessen távolítani, vízben oldódóvá kell őket tenni. Erre jók a micellák, olyan részecskék, amelyek vizes közegben is magukhoz vonzzák a zsíros szennyeződéseket is. Az Aromax két micellás vize is ezen a technológián alapszik. Leírásuk szerint nem tartalmaznak alkoholt, mégis tökéletesen eltávolítják a szennyeződéseket. Lássuk, én mit tapasztaltam:

1. Aromax Botanica Micellás sminklemosó és arctisztító víz rózsavízzel
Imádom a rózsa illatát, ezért ezt a vizet próbáltam ki először. Az illata olyan csodás, mint a tiszta rózsavízé. A sminket tényleg egy mozdulattal távolítja el. Bevallom, ebben nem hittem annyira, de így lett. A mesterséges illatanyagoktól mentes sminklemosó víz a száj- és a szem környékén is alkalmazható. Nem kellett percekig dörzsölnöm a szemfestéket, hanem egyszerűen lemostam egy vattakorong segítségével. A bőröm érzékeny, de még így is kellemes lett a tapintása a víz használata után. A benne lévő rózsavíz nemcsak a szuper illatot biztosítja, hanem bőrnyugtató és bőrápoló hatása is van. Megnyugtató számomra, hogy ez a víz – ahogy a Botanica család többi tagja – nem tartalmaz mesterséges illatanyagot.

2. Aromax Botanica Micellás sminklemosó és arctisztító víz aloe verával – Érzékeny bőrre
Dupla öröm ért a csomag kibontásakor, amikor a rózsavizes micellás víz mellett egy aloe verásat találtam. Ez a másik kedvenc kozmetikum-alapanyagom. Amellett, hogy ápolja az érzékeny bőrt, a kisebb sérüléseket, felületi karcolásokat gyógyítja. Értékes vitamin- és antioxidáns-forrás.
Az Aromax ezt a vizet sem bízta a véletlenre, szuper tisztítóhatással rendelkezik, akárcsak a rózsavizes. Az illata nem olyan intenzív, de ezt nem is vártam el. Tisztaságérzést, kellemes tapintású bőrt hagy maga után. Gyengéden, mégis alaposan tisztít. Gyorsan, dörzsölés nélkül távolítja el a sminket. Ez számomra azért nagyon fontos, mert a szemem környéke nagyon érzékeny, és mindig meggyűlt a bajom a sminklemosókkal.

Mindent összevetve elmondhatom, hogy nem sikerült választanom a két micellás víz közül, mindkettő belopta magát a szívembe és a fürdőszobaszekrényembe is. A rózsás az illata miatt ellenállhatatlan, az aloés pedig a gyógyító tulajdonsága miatt. Bármelyiket is választod, biztos lehetsz benne, hogy gyönyörű, tiszta és fiatal bőr lesz a jutalmad.