„Tényleg jól áll rajtam ez a ruha?” – ezek a rajzok segítenek a vásárláskor

Cséfalvy Fanni

A megfelelő ruhafazon kiválasztása mindenki számára nagy kihívást jelent. Sokszor többéves rutin kell hozzá. Szerintem elkerülhetetlen a sok próbálgatás, keresgélés, mire megtapasztaljuk, hogy melyek azok a fazonok, amelyek a legjobbat hozzák ki az adottságainkból.

Érdemes először meghatározni, milyen testalkatod van, így egy kis segítséggel vághatsz neki a vásárlásnak. A következő ábrák kulcsszavakkal segítenek eligazodni a boltok kínálatában. Érdemes őket megjegyezni.

Alma testalkat

Ha ebbe a testalkatba tartozol, a kerek formák jellemzik az alakotodat. A has és mell tájékon teltebb vagy.

Tipp ruhaválasztáshoz: Kerüld a túl szűk ruhák viselését, keress A vonalú vagy egyenes vonalú ruhafazonokat.

Körte testalkat vagy keskeny váll

Ha ilyen testalkatod van, a csípőd szélesebb, a melled pedig kisebb. Igazán nőies formával rendelkezel.

Tipp ruhaválasztáshoz: Kerüld a csípőben szűk és sztreccsruhákat, a csípővonalban díszített darabokat vagy a tulipán fazont.

Hangsúlyozd a vékony derekat, viselj bátran nagy nyakláncokat és sálakat, hogy a tekintet a felső részetekre terelődjön. Szélesítsd optikailag a felsőtestet egymástól távol levő ruhapántokkal vagy csónakkivágással.

Mi a teendőd, ha nagy melled, homokóra testalkatod vagy épp téglalap alakod van? A cikk folytatását ITT olvashatod!


A VOUS.hu és a JOY.hu stratégiai együttműködést kötött, hogy a két olvasótábor még több izgalmas, érdekes témát olvashasson. Mostantól naponta találkozhattok a VOUS szerzőinek cikkeivel itt nálunk, és mi is vendégszerzősködni fogunk új barátnő-oldalunknál, a VOUS.hu-nál. További jó olvasgatást, VOUS- és JOY-lányok!

Cséfalvy Fanni, a VOUS.hu szerzője

Divatillusztrátorként nagyon fontosnak tartom, hogy a rajzaim által érzéseket, hangulatokat közvetítsek. A VOUS hétről hétre örömteli kihívások elé állít, és lehetőséget ad, hogy újabb és újabb témákat dolgozzak fel a legkülönfélébb rajzi eszközökkel. A legtöbb ihletet a környezetemből, a divatból, és a képzőművészetből merítek. Rajzaimban a női szépséget, a nők sokféleségét jelenítem meg. Divattervezőként végeztem a MOME-n, a mindennapokban tervezőként és illusztrátorként dolgozom.

Ezek a tippek jól jöhetnek a közelgő JOY napok alatt is, hogy a lehető legjobban rád passzoló ruhát szerezd be kedvezményes áron!

Teljes kuponlista: www.joynapok.hu