5 dolog, amit a kutyámtól tanultam az életről

Joy.hu

Az ember legjobb barátjától mindenki sokat tanulhat. Ezért össze is gyűjtöttem a saját tapasztalataimat.

1. Mindent érdemes megpróbálni

Rocco nem szereti a vizet, de amikor meglátta, hogy egy túra során a többi kutya és én is bemerészkedtem a patakba, ő is utánam jött. Ha bármi újba fognál, vesd bele magad teljes lelkesedéssel. Lehet, hogy elsőre nem jön össze, vagy nem tetszik, de legalább megpróbáltad.

2. Ne ítélj elsőre

Kutyasétáltatás közben rengeteg ismeretlennel találkozunk, sokan megállnak és kérdezgetnek a kutyámról, ő pedig mindenkihez lelkesen odabújik. Nekünk is érdemes lenne egy második esélyt adni az első benyomás után.

3. Szavak nélkül is tud kommunikálni

Ha Rocco éhes, addig ül a jutalomfalatok előtt, amíg nem kap egyet. Ha simogatásra vágyik, odaül mellém. Bár ritkán ad ki hangot, mégis jelzi, mit szeretne, mit érez. Nekünk sem kellene magunkban tartani az érzelmeinket…

4. Meg tud bocsátani

Lehet, hogy háttal fekszik le, amikor nem tudok vele játszani, de pár perc múlva újra odaül mellém, mintha mi sem történt volna. Harag helyett érdemes lenne nekünk is hamarabb megbocsátani másoknak.

5. Alkalmazkodás

Az első nagy változás a kutyám életében az volt, hogy vidékről Pestre költözött. Félt a lépcsőktől, lifttől, de ezek ma már egyáltalán nem jelentenek problémát. Amikor pedig megműtötték és 7 hétig kellett gallérban lennie, Rocco meglepően gyorsan hozzászokott a furcsa kellékhez. Bármi váratlan történik, a legjobb, amit tehetünk, ha alkalmazkodunk és megpróbáljuk belőle kihozni a legtöbbet!


Ha te is imádod a kutyusokat, vásárold meg a májusi JOY-t, így 10 Ft-tal támogatod az állatvédőrséget!