Egy imádott klasszikus: így viseld a csíkos pólót!

justthedesign.com
Ujvári Viki

A csíkos póló annyira klasszikus, hogy rég túllépett azon az elméleten, hogy csak és kizárólag vízparti pihenéshez lehet ideális!

Rögtön az elején kezdhetjük egy kis divattörténelemmel! Azt vajon tudtad, hogy a klasszikusnak mondható, fekete (esetenként sötétkék)-fehér tengerészcsíkokat bizony Coco Chanel-nak köszönhetjük? Pedig igen, korának nagy lázadója volt ő, már ami a női ruhákat illeti, mindig próbált a praktikum felé hajlani és a legkülönfélébb helyekről inspirálódni. 1912-ben mikor Étretat-ban töltött pár napot, megihlette őt a normann halászok matrózruhája, amit nem sokkal később a csíkos felső követett (egyébként a Francia Haditengerészet tagjai is ilyen mintájú ruhát viseltek).

A vízszintesen átfutó vonalakat, egészen pontosan breton csíkosnak is nevezik, ami a francia Bretagne tartományra utal. Coco pedig mert bátor lenni, és divatba hozta a csíkos darabokat, amiket Audrey Hepburn-től kezdve, Andy Warhol-on át, Picasson-ig mindenki imádott és imád a mai napig.

Olvasd el ezt is!
2 tavaszi minta, amit mi már most imádunk!

Évek óta kényeztetnek el minket számtalan változattal, hol keskenyebb, hol színes csíkokkal, de egy valami nem változik: e darabok végtelen kombinálhatósága! Mert ugyanúgy lehetsz benne elegáns, vagy éppen sportos, minden csak a megfelelő összeállításon múlik.

Ma ehhez szeretnénk nektek egy-két tippet adni, inspirációért kattints a galériánkra!

Nézd meg a galériánkat - 10 kép
Imádjuk: Amennyire csíkos, annyira sokszínű!

Megtetszettek a csíkos darabok és beszereznél te is egyet? A JOY Napokon most megteheted! A kuponlistáért katt ide: www.joy.hu/joynapok