Paul Newman és Joanne Woodward – Egy 50 éven át tartó szerelem

Kata

Hollywood egyik legszebb házassága.

Paul Newman és Joanne Woodward szerelme igazi legendának számít Hollywoodban. Nem csak szeretők, barátok és házastársak voltak, hanem egymás múzsái is, akik rengeteget dolgoztak együtt és sikeresen alakították egymás karrierjét.

A filmes világban ritka az ilyen 50 éven át tartó összhang, amibe a pletykák szerint azért becsúszott pár viszony is mindkét oldalról, ám Newman az ilyen felvetésekre mindig azt mondta: ’minek mennék el hamburgerért, ha van otthon steak?’

A páros először 1953-ban találkozott a Picnic című darabban a Broawayen, majd 1957-ben a Hosszú, forró nyár című film hozta őket újra össze. A következő évben össze is házasodtak és Joanne megnyerte Oscar-díját is női főszereplőként. Elválaszthatatlanok voltak, 10 filmben játszottak együtt és a színésznő további 5 olyan filmben szerepelt, amit férje rendezett. A filmes munkákon kívül pedig egy olyan tábort is létrehoztak Hole in the Wall Gang Camp néven, melyben súlyosan beteg gyerekek szórakozhatnak önfeledten.

Három lányukat connecticuti Westportban nevelték fel és aranylakodalmukat nem sokkal azelőtt ünnepelték, hogy Newman 2008-ban elhunyt. Joanne most is él, Alzheimer-kórral küzd, de szerelmük legendája biztos, hogy örökre fennmarad.

Nézd meg a galériánkat - 13 kép
Paul Newman és Joanne Woodward – Egy 50 éven át tartó szerelem

Például az ilyen csodás fényképek miatt is mindig emlékezni fogunk rájuk!

Olvasd el ezt is!
Eladó Behati Prinsloo és Adam Levine álomháza