Királynői stílusmustra: ma 90 éves II. Erzsébet!

racked.com
Ujvári Viki

II. Erzsébet 90 évvel ezelőtt éppen ezen a napon látta meg a napvilágot, így most a jeles esemény alkalmából, úgy gondoltuk, hogy stílszerűen készülünk egy, az egyéni stílusát körüljáró írással.

II. Erzsébet 1926. április 21-én született, a yorki hercegi pár első gyermekeként. Születésekor még senki se gondolta volna, hogy egyszer majd az ő fejére kerül a korona, ám a szerelem közbeszólt, ugyanis néhai nagybátyja VIII. Eduárd egy elvált amerikai asszony kedvéért lemondott a trónról, így került II. Erzsébet édesapja VI. György a trónra (az ő történetét egyébként A király beszéde című filmből már jól ismerheted), halála után pedig lánya követte őt a jogutódlási sorban.

Olvasd el ezt is!
Mindenkit meglepett Katalin viselkedése Erzsébet királynővel!

A királyi család egyik leghíresebb tagja nem csak álomgyári filmekbe illő szerelemből köttetett házasságával, hanem öltözködésével is belopta magát az emberek szívébe. Sokan csak fagyiszínű királynőnek hívják, hiszen nála jobban kevesen tudnak játszani a pasztell összes fellelhető árnyalatával, kalapgyűjteményéről nem is beszélve, ami a monarchia öltözködésének egy nagyon fontos eleme, hiszen hivatalos eseményeken ez helyettesíti a koronát.

Öltözködésében meghatározó szerepe volt Hardy Amies-nek, aki a 60-as évektől kezdve, egészen 2003-as haláláig volt a királynő legfőbb bizalmasa ruhák tekintetében, már amikor tudott rá hatni, ugyanis II. Erzsébet, mint sok másban, így a megjelenésében is könnyen felülírta a kellemesen adagolt divattanácsokat, és ezzel a még ma is így van.
Napjainkban Stewart Parvin az egyik legfőbb tervezője, személyes szabója pedig Angela Kelly, a lelkes udvari segédektől függetlenül a királynő maga is szívesen vesz részt kreációi elkészítésében, amik gyűrődésgátló és jól szellőző anyagokból készülnek.

Mindössze 163 centi magas, így előnyben részesíti a magassarkú vagy vastag talpú cipőket, Parvin pedig azt is elárulta róla, hogy II: Erzsébetnek külön személyzete van "cipőbetörésre", igen jól olvasod, mielőtt bármilyen darabot felvenne, előtte valaki átvállalja tőle a lábfájós köröket.

Ruhái színválasztása abszolút tudatos, ugyanis így könnyen észrevehetővé válik a tömegben, egyik nagy kedvence rózsaszín, de a szivárvány összes árnyalatát láthattuk már rajta. Öltöztetőjének pedig különösen kell figyelnie arra, hogy a szél nehogy fellibbenthesse az uralkodó szoknyáját, ezért a szoknyák szegésébe apró nehezékeket varr be. Számtalan összetevőnek kell jól működnie ahhoz, hogy a királynő megjelenése kifogástalan legyen, és mi azt gondoljuk, az udvar minden egyes tagja tökéletes munkát végez!

Miként vált az uralkodónő stílusa ikonikussá? A galériára kattintva te is láthatod!

Nézd meg a galériánkat - 15 kép
Isten Éltesse II. Erzsébet királynőt!

Neked hogy tetszik a királynő stílusa?

Olvasd el ezt is!
Királyi cukiságok: a királynő unokáival pózol a legújabb szülinapi fotón