A legtutibb bőrápolási tippek dolgozó hölgyeknek

Lakatos Márk

Már mindenki érzi a tavaszi hajtást, igaz? Nem csak a virágokon, de a munkában is…Most viszont most jön a felmentő sereg! Istenes Katával, az AVON bőrápolási szakértőjével beszélgettünk mindenféle nagyon hasznos beauty dologról, ami segíthet abban, hogy tökéletes legyen a smink még a reggeli rohanásban is.

Márk: Drága Kata, mesélj nekem arról, hogy ha már aktív, dolgozó lányokról, nőkről van szó, akkor Te milyen egyszerűen használható termékeket ajánlanál, amit könnyű beépíteni a napi arcápolási rutinba?

Kata: Azt gondolom, a reggeli rohanás során mindenkinek jól jönnek az ilyen praktikák! Az egyik, amit magam is gyakran használok, hogy zuhanyozás közben tisztítom le az arcomat is, ezzel időt tudok spórolni. Persze a megfelelő arctisztítót használom hozzá, ami oda van készítve a tusolóm mellé.

Márk: Persze csakis nem túl meleg vizet használunk, igaz?

Kata: Természetesen, és további időt nyerhetünk azzal, ha olyan lemosót választunk, ami multifunkcionális, tisztítja a bőrünket, lemossa a sminkünket, majd tonizál és mindeközben még arcmaszkként is használhatjuk, így jobban kifejtheti bőröregedésgátló hatását is. Az izotóniás illetve micellás vizek tökéletesek erre. Emellett gyors és praktikus, az utóbbi idők méltán egyik legfelkapottabb kozmetikuma a BB krém, ami szintén legalább két lépést egyesít magában – egyszerre fed, hidratálja vagy mattítja a bőrt, sőt van olyan verziója is, ami ránctalanít és megvédi a bőrünket a káros ultraibolya sugaraktól. Amennyiben kicsit erősebb fedésre van szükségünk, és hatékony ránctalanításra, akkor külön használjunk egy jól felszívódó, minőségi krémet és utána tegyük fel az alapozót.

Márk: Hosszú távon megéri az a pár perc időráfordítás, igaz? És mik azok a arcápolási termékek – most én is nagyon figyelek –, amik a hétköznapi stressz során fakóvá, élettelenné vált arcbőrt ragyogóbbá teszik?

Kata: Kevesen tudják, de nagyon jó frissítők a tonikok! Ha ezek használata után egy kicsit pirospozsgásnak érezzük a bőrünket, akkor hatottak a benne lévő anyagok és valószínű, hogy lejött a bőr felületéről az elhalt szürke réteg Léteznek most már arcápoló készítmények, amelyekben olyan különleges hatóanyagok vannak – mint például a papagájvirág- vagy chia-magkivonat –, amelyek energizálják, hidratálják a fáradt bőrt és friss, üde kinézetet adnak neki. Ezek mellett, akinek sápadt, enervált bőre van, annak mindenképpen ajánlom az előbb már említett BB krémet vagy színezett hidratáló krémet, amely pillanatok alatt egészséges, ragyogó színt ad a bőrnek.

Márk: A duzzadt, karikás szemkörnyéket mivel tennéd élénkebbé, miután az ember rémesen aludt, vagy csak nagyon keveset?

Kata: Ha duzzadt karikás szemekkel ébredünk, ami mindenkivel előfordult már szerintem, akkor érdemes az alábbi trükköket bevetni, hogy indulásra kipihentnek tűnjünk. Mossuk meg az arcunkat, szemünket hideg vízzel, majd igyuk meg minél hamarabb a kávénkat, így egy kicsit fel tudjuk gyorsítani a salakanyag kiválasztást, és a szemünk körül felgyülemlett víz hamarabb távozik. Majd jöhet a következő lépés: hűsítsük egy hideg kiskanál segítségével a beduzzadt területeket. Nem kell nyomkodni, csak odatartani arra a részre, ahol beduzzadt.

Márk: Ezt én is csináltam már! Nagyon jó érzés, de kell, hogy legyen bekészítve kanalunk a hűtőbe, nem csak pezsgőspohár. ;)

Kata: Igen, ez egy kis előrelátást igényel! Reggeli „jóbarátunk” lehet még egy feszesítő-hűsítő szemápoló gél, ami általában szintén gyorsan hat. Mire a reggeli szettünket összeválogatjuk, jótékonyan és hatásosan feszessé teszi alul-felül a szemhéjunkat. Könnyebben készül utána a smink és ráadásul szebb, egységesebb is lesz. Amikor nem készítünk nagy sminket reggel, akkor a folyékony korrektor helyett érdemes egy finom, halvány rózsaszín ránctalanító fátyolréteget tenni a szemünk alá, melytől egész nap üde és fiatal lesz a kinézetünk. A legjobb benne, hogy ránctalanít, púderes és isteni a tapintása, ismeritek?

Márk: Én már hallottam róla, tényleg érdemes kipróbálni, mert a karikákkal sokan küzdenek. És mivel adhatunk még egy kis extra ápolást a fáradt bőrnek?

Kata: A szérumok, pakolások és radírok manapság olyannyira a hétköznapi arcápolásunk részei, mint az arclemosók. Ebből is vannak praktikus kombók, mint például az arclemosóba „épített” radír szemcsék, így nem kell külön időt fordítanunk a radírozásra. Ami szintén kevés időt igényel, de extra hatékony tud lenni, ha krémezés előtt használunk egy szérumot. Ezek általában gyorsan felszívódnak, nagyobb a hatóanyag koncentrációjuk, mint a krémeknek és hosszabb ideig tart a hatásuk. Tehát mindenképpen megéri, ha nem is mindennap, de hetente kétszer-háromszor szérumot is feltennünk. A gél állagúakra ráadásul nagyon kellemes sminkelni, mert rendkívül jól feltölti a felszíni száraz sejteket, olyan mintha épp egy ráncfeltöltő kezelésen jártunk volna.

Márk: Hát ez szuper! És az esti órákban milyen kiegészítő kezeléseket kellene bevetnünk, hogy reggel gyönyörű bőrrel ébredjünk? Csak olyan tippeket adj, amire még fáradtan is képesek lehetnek a hölgyek! ;)

Kata: Van egy most még kevéssé ismert kozmetikum, az úgynevezett éjszakai maszk. Aki egyszer kipróbálta, nem fog többé lemondani róla. Ennek az a lényege, hogy éjszaka, amikor mi alszunk-pihenünk, a bőrünk regenerációs folyamatai felerősödnek, gyorsulnak. Érdekességképpen azt olvastam, hogy a legaktívabb időszak a sejtmegújulás terén hajnali egy órára esik, amikor nem kell a szervezetnek más folyamatokra annyi energiát fordítani. Tehát egyfelől figyeljünk oda, hogy ebben az időben már aludjunk, a másik pedig, hogy lehetünk bármennyire fáradtak, az éjszakai maszk, mint egy lassú felszívódású ápoló, tápláló réteg, egész éjjel dolgozik, hogy reggel feszes, telt bőrrel ébredjük. Higgyétek el, teljesen másképp indul majd a reggel!

Márk: Ezt ajánlottad Magdinak is a legújabb átalakító videónkban is, emlékszem! Nézzük is meg akkor, hogy sikerült az átváltozás – és még egy pár stílustippet is adok a tökéletes business lookhoz:

Kata ezeket a termékeket ajánlotta Magdinak, nézzétek meg Ti is! ;)

Anew Cleanse bőröregedést késleltető, 3 az 1-ben arctisztító víz

Anew Cleanse bőrnyugtató hatású, krémes arctisztító és arcmaszk

Anew Reversalist kettős hatású szemkörnyékápoló