Insta-bukta: így leplezik le véletlenül a gazdag tinik a szüleik piszkos üzleteit

Joy.hu

Nos, ezért kell előbb gondolkodni és csak aztán elkezdeni az ész nélküli posztolást...

A The Guardian című brit lap számolt be arról az érdekes fejleményről, hogy az utóbbi években 75%-al több olyan esettel találkozik az angol rendőrség, amely során a csalással vagy sikkasztással vádolt üzletember gyermeke buktatja le a szülőt a netes posztjaival. A gazdag tinik ugyanis előszeretettel osztanak meg magukról olyan fotókat, amelyeken luxuscikkekkel, yachtokon vagy méregdrága autókban pózolnak.

Chanel, Givenchy és Cartier: tizenévesen több pénzük van, mint amit el tudunk képzelni

A nyomozóknak pedig innentől kezdve nincs nehéz dolguk: a cyber-security csak átvizsgálja a gyerekek közösségi oldalait és máris kiderül, hogy ugyan apuka hivatalosan nem rendelkezik nagyértékű ingatlannal vagy ingósággal az adott országban vagy térségben, a gyermeke mégis egy 25 milliós hajón pózol, amihez olyan feliratok és hashtagek tartoznak, mint #csalad #lifestyle vagy #richkids.

Olyan esetről is beszámoltak, hogy nem egy válóper során is "segítségükre voltak" a tinédzserek a tudtukon kívül: egy alkalommal pl. a férj vagyonának jelentős részét titkolta a felesége elől, azonban a gyerek által betaggelt egzotikus helyszíneket lenyomozva, megtalálták a nevére iratott plusz ingatlanokat és egyéb javakat. Így végül az asszonyka nagyot szakított, az apuka pedig nagy bajba került...

Olvasd el ezt is!
5 titok, hogy huszonévesen meggazdagodj
Az ilyen képek eléggé árulkodóak és könnyen lebuktatják a sumákoló milliomosokat

Mi a véleményed az ilyen típusú posztokról?

Olvasd el ezt is!
6 dolog, amit sosem mondana egy gazdag ember