Vedd kezedbe az irányítást! Mindent a kombinált pórázról.

B. Krisztina

Ha emlékszel még Frakkra és Károly bácsira, vagy az alábbi néhány

kijelentést olvasva magadra ismersz:

a kutyám mindig előttem megy

a póráz folyamatosan feszül

a séta során csak lihegek a nyomában a póráz végén

a kutyám „össze-vissza kódorog”, hol jobbra, hol balra húz, alig tudom követni

hiába próbálom magam mellett tartani, vagy visszahúzni magam mellé, nem sikerül

minél jobban rángatom, Ő is annál jobban húz

megfeszíti a nyakát és vonszol maga után

mindig arra, és olyan tempóban haladunk, ahogyan Ő szeretne

ha valami felkelti az érdeklődését, minden erőmre szükségem van, hogy visszafogjam stb.

akkor Neked is kombinált pórázra van szükséged ahhoz, hogy változtatni tudj a rossz szokásokon, és a mindennapi séták mindkettőtök számára örömet okozzanak.

Mint azt Cesar Millan hivatalos weboldalán is olvashatjátok, a „professzionális” sétákhoz Cesar is kombinált pórázt, ún. retriever pórázt használ. Mivel a kutya legerősebb része nyakának felső részefele, ezért a pórázt itt kell tartanod, ha a sétát Te akarod irányítani, azaz Te akarod meghatározni, hogy merre és milyen sebességgel haladjatok. Tehát, ha azt szeretnéd, hogy Te irányítsd őt, és ez ne fordítva történjen, akkor a pórázt a nyak felsőrészén kell stabilizálnod, a fülek mögött.

DSCN3014
DSCN3015

Ez a póráz hasonlít a kiállításokon használatos felvezető pórázhoz, segít a megfelelő irányításban. A rajta lévő csúszka segítségével pontosan a kutyád nyakára tudod igazítani, valamint ez tartja stabilan a pórázt a fülek mögött a maximális kontroll érdekében. Akombinált póráz mindkettőtöknek kényelmes, puha, fonott pamutból készült, így nem vágja sem a Te kezedet, sem pedig Kedvenced nyakát.

A ún. retriever pórázt természetesen nem csak retrieverek irányításához lehet használni, hanem fajtától függetlenül, minden közepes (10 kg feletti)-, és nagytestű kutya képzéséhez, sétáltatásához rendkívül hasznos. Egy mozdulattal fel-, illetve levehető, így nem kell a nyakörvön keresgélned a karikát a póráz felcsatolásához. Képzésnél, vagy vadászatokon használhatod nyakörv nélkül, hiszen ettől kombinált: nyakörv és póráz egyben :) , de a napi séták során a megszokott nyakörv mellett is tudod alkalmazni.

A Vizslaboltban több divatos színből is választhatsz, és akár már a megrendelés napján is ezzel sétálhattok. A póráz kézzel készült magyar termék, 40 fokon mosható. Ára: 2490 Ft.

Rendeléshez, további infóhoz klikk ide : Retriver/kombinált póráz a Vizslaboltban

Ha személyes átvételt kérsz, és a kutyusoddal érkezel, szívesen megmutatjuk a gyakorlatban is a használatát.