Április 7-től mozikban a Mama, Penélope Cruz főszereplésével

Promóció

Az optimizmus himnusza

Magda, az állását vesztett tanárnő élete legmegrázóbb napját éli át. Egy mammográfiai rutinvizsgálat alkalmával daganatokat találnak a mellében. Ezt követően tudja meg azt is, hogy férje a nyarat Madridtól távol tölti a szeretőjével. Orvosa szerint szerencsére jó kilátásai vannak a gyógyulásra, ám fájdalmas sugárkezelések várnak rá. Fia, Dani focimeccsén megismerkedik a Real Madrid utánpótlás edzőjével Arturo-val, aki nagy örömére épp Dani játéka miatt látogatott el a mérkőzésre. Miközben fia jövőjéről beszélgetnek, a férfi szörnyű hírt kap: feleségét és lányát baleset érte. Az összeomlott férfit Magda kíséri el a kórházba.

A két ember sorsa különös módon összefonódik és a kilátástalan helyzetükből egymás segítségével találják meg a kiutat és nyer új értelmet az életük…

Julio Medem legújabb filmje egy felkavaró történet életről, halálról, érzelmekről és anyaságról, de mégis az optimizmus himnusza, lázadás a pesszimizmus és a csüggedés pillanatai ellen.

A film női főszereplője az Oscar-díjas Penélope Cruz, aki társproducerként első alkalommal vállalt szerepet a kamera másik oldalán. Pedro Almodóvar múzsája mellett ezúttal Luis Tosar(Amíg alszol, 211-es cella, Ismeretlen föld) és Asier Etxeandia játssza a főszerepet.

„Nagyon megrendítő és gyönyörű film. Igazán büszke vagyok rá. Tudom, hogy az emberek sokféle dolgot fognak majd gondolni róla ezért többféle reakcióra is számítok. Azt azonban biztosra veszem, hogy az emberek legtöbbjét megérinti majd. A film helyenként nagyon sötét tónusú, és fájnia is kell, mert a témája nagyon megható és fájdalmas, de nem lehangoló. Ugyanakkor néhol viccesen könnyed, de egy percig sem giccses. Egy tiszta film.” - nyilatkozta Penélope Cruz a filmről.

A film a Nemzeti Rákellenes Nap (április 10.) alkalmából, április 7-én kerül a mozikba.