5 jel, hogy nem megfelelő cipőben jársz

Joy.hu

Ha nem jó cipőben tipegsz, akár fájdalmasabb élményben lehet részed, mint ha egy meleg nyári napon a forró aszfaltra lépnél.

Sajnos legtöbben gyakran elhanyagoljuk ezt a problémát, hiszen mindenkivel rendszeresen előfordul, hogy a vadiúj, szupermenő magassarkúja feltöri a lábát. Pedig érdemes figyelned!

Megmutatjuk, mikor kell új cipő után nézned!

(Hú, ez nem is rossz ötlet, igaz?)

1. Ha középsuli óta ugyanazt a méretet veszed

Idővel a talpboltozatod lelapul és egyre jobban szétterül a lábfejed. Ahogy telnek az évek, a lábméreted is nőhet emiatt. Érdemes évente megmérned, pontosan milyen hosszú is a lábfejed.

2. A lábujjaid hozzáérnek a cipő belsejéhez

Olyat vegyél, amiben meg tudod mozgatni kényelmesen a lábujjaid, különben görbék lesznek. Lehet, hogy reggel jó rád a cipő, de estére bedagadhat a lábad és ennek hatására megnő, ezért szegény lábujjaid szenvednek. Cipőt mindig inkább este vásárolj!

3. Vízhólyagok borítják a lábad és rendszeresen kidörzsölődik

Ekkor a cipőd mérete biztosan nem megfelelő, hiszen nem szabadna, hogy kidörzsölődjön tőle a lábad. Akár még körömbenövéshez is vezethet a nem megfelelő szélességű cipő!

4. Fáj a rüsztöd

Ha nem tartja eléggé a cipőd a lábad, a talpadon lévő izmok minden lépésnél megfeszülnek, hogy helyesen tartsák a sarkad és lábbujaid közti részt. Ez talpi íngyulladáshoz is vezethet, ami elég fájdalmas…

5. Az edzőcipőd több éves

Nem érdemes ezen spórolnod. Minél kitaposottabb a cipőd, annál jobban elkopik, kinyúlik és már nem alkalmas sportolásra. Érdemes évente cserélned a sportcipőid, hogy megelőzd a fájdalmat és a sérüléseket.

Neked is ideje új cipőt venned?

Nézz körül a Deichmann tavaszi kínálatában!

Olvasd el ezt is!
Egyszínű darabok? Kezdjük a tavaszt monokróm cipőkben!
Olvasd el ezt is!
5 tipp, hogy szebben menj magassarkúban