10 könnyű főzési trükk, ami megváltoztatja az életedet a konyhában

Instyle Szerkesztőség

Senki sem születik konyhatündérnek, hiszen a finom ételek elkészítéséhez érzék, elméleti tudás és sok-sok gyakorlásra szükséges. Sokan már az elején elakadnak és hamar leteszik a fakanalat, mert nem találnak örömöt a főzésben. Most jöjjön 10 praktikus konyhai trükk, ami feltörekvő konyhai kalandoroknak és a profiknak is egyaránt ismeretlen lehet!

1. Konyhai kálvária: A főtt tojást sokszor egy rémálom megpucolni - de ha egy kis ecetet teszel a főzővizébe, akkor könnyen lejön, és nem kell egyesével leszedned az apró darabokat róla.

2. Konyhai kálvária: Sírás nélkül nem úszod meg a hagymapucolást - forralj egy kis vizet, és óvatosan öntsd le vele a hagymát. A hő hatására a felső rétegek meglazulnak, így gyorsabban és sírásmentesen megúszod a műveletet. Persze ha főzés közben épp valami romantikus filmet nézel, akkor lehet, hogy nem is a hagyma miatt szaladnak ki a könnyeid.


A cikk folytatásáért kattints ide!