Tippek az igazi lúgosító étrendhez

Europress
Joy.hu

Dehogy kell egész nap zöld löttyöt kortyolgatnod… azt felejtsd el!

1. Válassz húst okosan!

A fehér húsok, a sovány vörösek és a halfélék nem ártanak a sav-bázis egyensúlyodnak, amennyiben megfelelően elkészítve, mértékkel fogyasztod őket. A feldolgozott hústermékek – például a kolbász és a szalámi – már súlyos következményekkel járnak.

2. Egyél leveles zöldeket!

A fejes saláta, a spenót és a kelkáposzta kiválóan lúgosít, ráadásul még kalóriaszegény is.

3. Mérsékeld az étrendkiegészítőket!

Ha egy készítmény azt ígéri, hogy életmódbeli változtatás nélkül helyrebillent, rögtön fogj gyanút ellene! Ilyen csodaszer biztosan nincsen.

4. Óvatosan a smoothie-kkal!

A lúgosító étrend sokak számára egyenlő a léböjtkúrával – amit kizárólag belső meggyőződésből szabad tartani, nem pedig fogyókúrás céllal. A smoothie-kban sajnos meglepően sok kalória rejtőzhet.

5. Helyettesítsd az édességet gyümölccsel!

A gyümölcsök szuperül lúgosítanak – még akkor is, ha savas ízük van. A banán mellett a kivi, a mazsola, az ananász és az alma is kiváló alternatíva.


Te próbáltál már valamilyen lúgosító diétát?