Gluténmentes keksz recept

Europress
Joy magazin

Ha odavagy a finom édességekért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy egészségesebb változatot!

A Tegyünk Együtt Egymásért egyesület azért alakult, hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiában küzdőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! Már a JOY.hu-n is megosztanak egy-két finomságot és tanácsot! Íme Dóri receptje:

Recept
Gluténmentes keksz recept
Hozzávalók
  • 75 g rizsliszt
  • 50 g Mester süteményliszt
  • 50 g gluténmentes vaníliapuding
  • 40 g porcukor
  • 125 g Liga margarin
  • néhány csepp vaníliaaroma

A margarint robotgép segítségével kikevertem a cukorral, hozzáadtam a vaníliaaromát, majd a liszteket, a pudingport és alaposan elmorzsolgattam. Itt kettéválasztottam a tésztát, és az egyik felébe kb. 0,5 csapott ek. kakaóport tettem. Összegyúrtam mindkét részt, majd kis golyókat csíptem le belőlük, szabályos gombóccá formáztam őket, kicsit kilapítottam, majd úgy tettem a sütőpapírral bélelt tepsire. Villával mintát nyomtam a tetejükre, majd 175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem őket.