Glutén-, tej-, cukormentes bejgli recept
Ha odavagy a finom édességekért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy egészségesebb változatot!
Tegyünk Együtt Egymásért egyesület azért alakult, hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiában küzdőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! Már a JOY.hu-n is megosztanak egy-két finomságot és tanácsot! Íme Mona receptje:
- 15 dkg Schar Mix B
- 15 dkg Schar Mix C
- 20 dkg Nutri free mix per pane
- 1 csomag porélesztő
- Ízlés szerint édesítő
- 25 dkg növényi margarin
- 2dl kókusztej
- 2 db tojás
- Csipet só
A tölteléket készítsd kókusztejből, édesítőszerből és amiből szeretnéd: jöhet mák vagy dió!A tészta alapanyagait jó alaposan kidolgozzuk (ha túl lágy a tészta, akkor 1-2 ek. lisztet lehet hozzá adni). Majd hagyjuk 2 órát kelni-pihenni. Majd lisztezett lapra tesszük. 4 felé vagy 2 felé vesszük, attól függően, mekkora bejglit szeretnénk (én 4 felé osztottam a tésztát). Kinyújtjuk a tésztát téglalap alakra. A mákot kikeverjük a kókusztejjel és édesítővel, illetve a dióval is ezt tesszük. Majd megkenjük a kinyújtott lapot. A két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. (én ezt a szilikonlap segítségével tettem.) Majd sütőpapíros tepsire tesszük a rudakat. Letakarjuk egy ruhával, majd hagyjuk 1 órát pihenni. Ha letelt az idő, akkor megkenjük felvert tojással, megszurkáljuk hústűvel (de lehet villával is) Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjü